Les últimes pluges omplin de brutícia la platja del Palmerar de Castelló de la Plana

Cada any es retiren 600 tones de tovalloletes higièniques a les costes castellonenques

Les últimes pluges omplin de brutícia la platja del Palmerar de Castelló de la Plana / À Punt NTC

La platja del Palmerar de Castelló de Plana ha començat el dia tota plena de brutícia a causa de la pluja dels últims dies, que ha tret a la superfície tot el fem que hi arriba de les aigües residuals.

L'origen d'aquesta problemàtica és estructural, ja que segons ha explicat Fernando Navarro, regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, la ciutat no té una xarxa que separe les aigües pluvials i les residuals i, en episodis de pluja, es mesclen totes al mateix col·lector. “Necessitaríem reurbanitzar tot el cas històric per a fer una doble canonada”, ha dit. 

Les tovalloletes són un dels grans problemes actuals en la contaminació d'aigües. Al litoral nord, es retiren unes 1.500 tones de tovalloletes cada any, 600 només a Castelló de la Plana. Les tovalloletes higièniques no són biodegradables i quan arriben al mar, no es desfan, tal com denuncia el gerent del club de surf de Castelló, Julián Marván.  “Hem de conscienciar totes les persones que tenim una mar i s’ha de cuidar”, ha assegurat Marván. 

També et pot interessar