Últim adeu a Francisco Brines al Palau de la Generalitat

Familiars, amistats, companys de professió, alts càrrecs i admiradors acomiaden el poeta valencià en un acte íntim i solemne que s'ha celebrat aquest diumenge al Saló Daurat del Palau

Acomiadament de Francisco Brines al Palau de la Generalitat
Acomiadament de Francisco Brines al Palau de la Generalitat / À Punt

Durant el matí d'aquest diumenge, la capella ardent del premi Cervantes, Francisco Brines, s'ha instal·lat al Saló Daurat del Palau de la Generalitat en un acte obert al públic, perquè tota aquella persona que volguera acomiadar-se de l'escriptor poguera fer-ho.

El fèretre ha arribat a les 9:15 h del matí al Palau i ha sigut rebut per familiars i autoritats. Seguidament ha començat un recital de poesia a càrrec de Vicent Camps i de Lola Camps, amb música d'acompanyament. Ha sigut a partir de les 10:00 h quan les persones admiradores de Brines han pogut accedir al recinte per a donar-li l'últim adeu.

Entre les autoritats assistents ha estat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha destacat Brines com "una referència espanyola, europea i universal. La seua poesia és nascuda dels sentiments i de les raons que uneixen la humanitat." També ha volgut fer menció als seus orígens mediterranis i com els mostrava en la seua obra "abraçant cultures diferents i passions comunes per la vida". Finalment ha citat l'obra del poeta d'Oliva per a retre-li homenatge: "La vida es un paréntesis entre dos nadas", però Paco Brines no ens ha deixat el no res, sinó un espai comú d'amor, tendresa, sentiment i passió per la vida".

Per la seua part, el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, ha volgut elogiar l'acte "civil, solemne i institucional que reconeix el Brines escriptor, però també al Brines ciutadà". A més, ha expressat la importància que les institucions reconeguen "els homes i dones que sembren intel·ligència i bellesa com va fer ell".

Els dos dirigents han volgut recordar la visita a Brines que van fer junt amb els reis amb motiu de l'entrega del Premi Cervantes fa només una setmana, i recordar-lo com una mostra "d'intel·ligència, sentit de l'humor i passió per la vida fins al final".

A aquesta passió per la vida també ha fet referència el seu company de professió, Marc Granell, que molt emocionat ha qualificat el seu amic d'"un mestre d'amor per la vida i pels altres."

L'escriptor i periodista Fernando Delgado també ha volgut acomiadar-se de Brines, i ha destacat "la fraternitat que ha compartit convivint amb dues llengües, com són València i Madrid, encara que per a ell, la seua València sempre ha sigut un territori de somni i de memòria".

Altres assistents a l'acomiadament han sigut el president de les Corts, Enric Morera, la delegada del govern espanyol, Gloria Calero, l'alcalde d'Oliva, David González, i els membres del Consell.

Família i autoritats reten homenatge al poeta
Família i autoritats reten homenatge al poeta / À Punt
El poeta d'Oliva va morir el 20 de maig als 89 anys
El poeta d'Oliva va morir el 20 de maig als 89 anys / Ana Garcia
L'acte ha comptat amb un recital de poesia per part de Vicent Camps i Lola Camps
L'acte ha comptat amb un recital de poesia per part de Vicent Camps i Lola Camps / Ana Garcia
Autoritats observen el trasllat del fèretre de l'escriptor
Autoritats observen el trasllat del fèretre de l'escriptor / Ana Garcia

Durant el matí, els familiars i les màximes autoritats han estat firmant el llibre de condol com a homenatge al poeta. El públic general també pot deixar les seues dedicatòries fins a les 14:30 h.

Brines ha sigut soterrat al Cementeri General de València, on també descansen les restes dels seus pares.

També et pot interessar

stats