La UGT i CCOO asseguren que els 26 acomiadaments de Twitter a Espanya seran nuls

Musk ha justificat la “reducció de força de treball” per les pèrdues de la companyia: quatre milions d'euros al dia

Twitter és una xarxa de microblogging amb 330 milions d'usuaris
Icona de l'aplicació de Twitter per a dispositius mòbils / À Punt NTC

La UGT i CCOO han assegurat que Twitter Espanya ha acomiadat per correu quasi tota la plantilla, en concret 26 treballadors i treballadores, i s'han posat a la disposició d’aquests professionals per a assessorar, impugnar i denunciar la xarxa social per considerar que els acomiadaments són nuls.

El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, ha advertit que l’empresa propietat d’Elon Musk haurà de “readmetre'ls a tots”, perquè s'ha de fer com a acomiadament col·lectiu. A més, –ha explicat–, s’ha d'obrir un període de consultes, negociar quinze dies i comunicar-lo a l'autoritat laboral. "No fer-ho així converteix els acomiadaments en nuls", ha emfatitzat el portaveu del sindicat, precisament a la xarxa social del pardalet. 

Aquests acomiadaments, segons Álvarez, fan palesa la necessitat de recuperar l'autorització administrativa prèvia en els acomiadaments col·lectius perquè "la gent no pot estar tan desprotegida". "Va quedar arraconada en l'última reforma”, ha admés el secretari general.

La UGT ha avançat que denunciaran aquests acomiadaments davant de la Inspecció de Treball i s’ha posat a la disposició dels professionals per a prendre accions legals. "Un estat social i de dret no pot permetre que un senyor, per molt ric que siga, deixe les persones sense treball i xafe els seus drets", ha emfasitzat Pepe Álvarez.

CCOO també va ser el primer sindicat a oferir els seus serveis a la plantilla per a assessorar en aquesta situació. "Sembla que a les 17:30 d'ahir quasi tots els treballadors de Twitter Espanya van rebre un correu amb el seu acomiadament", publicava aquest dissabte el secretari general de l'organització, Unai Sordo, en el seu compte en aquesta xarxa social.

Fonts dels empleats han detallat que tots han rebut un correu en què els anuncien que estan procedint a retallar llocs de treball, i els insten a esperar a rebre una comunicació sobre aquest cas.

Pel que fa a Musk, l’home més ric del món i responsable dels acomiadaments, ha qualificat la “reducció de força de treball” com a inevitable i ha xifrat en quatre milions de dòlars les pèrdues diàries de la companyia. El nou propietari de Twitter va cedir després de mesos d'estira-i-arronsa amb l’empresa i va comprar-la per 44.000 milions de dòlars. 

També et pot interessar

stats