Twitter acomiada (també) l’equip de verificació electoral a les portes del 8N

La xarxa social juga fort en els comicis dels Estats Units, que aquest dimarts vota en les eleccions de mitjan mandat

Biden acusa Twitter de vomitar mentides per tot el món

A les portes d'unes eleccions decisives als Estats Units, les legislatives de mitjan mandat, que seran aquest dimarts, 8 de novembre, el debat sobre la desinformació pren volada arran de les decisions del nou propietari de Twitter, el multimilionari Elon Musk. 

Per al president Joe Biden aquest és un plebiscit just en l'equador del mandat i els sondejos no li són favorables. Està en joc el poder legislatiu, amb la renovació de la totalitat de la Cambra de Representants i un terç del Senat. Ara per ara, el Partit Demòcrata controla ambdós hemicicles per la mínima i els republicans en tenen prou amb guanyar un nou senador i cinc representats per a imposar-s'hi.

La cita electoral coincideix amb el canvi de propietari de Twitter, una xarxa social que juga fort en els processos electorals i que ara està en mans de l’home més ric del món, Elon Musk, obsessionat a fer rendible la plataforma després d’haver-s'hi gastat 44.000 milions de dòlars.

Entre els 3.500 treballadors i treballadores que ha acomiadat aquest divendres està l'equip que garantia la veracitat de les informacions sobre les legislatives de mitjan mandat. Biden acusa Twitter de vomitar mentides per tot el món. 

La llibertat d'expressió absoluta, terme que usa Musk, se li ha girat en contra. Desenes d'empreses han retirat la publicitat de la plataforma. No volen anunciar-se al costat de persones que insulten, propaguen missatges d'odi o menteixen.  

Les veus expertes consideren que el gran repte és la rendibilitat de Twitter, una quimera si, com ha dit el nou propietari, cadascú pot dir el que vulga. El multimilionari ha informat en una piulada que la política de control de continguts no ha canviat i que aquesta setmana han baixat els missatges d'odi.

També et pot interessar

stats