El TSJCV rebutja el recurs de Vox i el d’Advocats Cristians contra la retirada de la creu del parc Ribalta de Castelló

La resolució recorda que el desembre de 2021 el jutjat havia acordat revocar i alçar la mesura cautelar que suspenia la decisió autoritzada de llevar-la

Moment en què es retira el monument del parc Ribalta de Castelló de la Plana
Moment en què es retira el monument del parc Ribalta de Castelló de la Plana / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha rebutjat els recursos que van presentar Vox, a través del regidor Luciano Ferrer, i Advocats Cristians contra la retirada de la creu del Parc Ribalta de Castelló, que es va fer efectiva al gener.

La resolució explica que el 9 de desembre de 2021 el jutjat contenciós administratiu número 2 de Castelló va acordar tant la revocació, com l’alçament de la mesura cautelar que suspenia la decisió judicial de retirar de la creu.

El regidor de Vox a Castelló de la Plana, Luciano Ferrer, va presentar un recurs davant aquest alçament de la mesura cautelar, que ara s'ha rebutjat perquè es pretenia demostrar que la creu anava a patir una deterioració en el seu trasllat.

En canvi, el tribunal considera que no hi hauria danys o aquests serien esmenables: “Resultaria inexistent o possiblement reparable, juntament amb el fet que no resulta inviable la nova col·locació de la mateixa amb el suport pertinent”, argumenta la resolució judicial.

En segon lloc, l'Associació Advocats Cristians va presentar un recurs contra l'auto del 22 de febrer de l’any passat del jutjat contenciós administratiu número 2 de Castelló, que denegava la sol·licitud de l'associació, que sol·licitava que es tinguera en consideració un informe tècnic que avalava la inconveniència de la retirada.

Aquesta entitat, també pretenia que es revocara o modificarà de la mesura cautelar de paralitzar la retirada, que ells mateixos havien sol·licitat i que el jutge va autoritzar. Un fet que és rebutjat, tant pel jutjat de Castelló com per la resolució del recurs ara del TSJCV perquè "no es pot entendre" que volgueren revocar el que ells van sol·licitar.

El TSJCV ha acordat, per tant, desestimar els dos recursos i els imposa les costes d'aquest procés. Aquesta resolució es pot recórrer en cassació durant 30 dies.

També et pot interessar

stats