El TSJCV denega la petició de la Universitat Miguel Hernández de suspendre la implantació del Grau de Medicina en la UA

El centre il·licità considera que amb aquesta decisió es duplica la despesa en uns estudis molt costosos

Campus de la Universitat Miguel Hernández d'Elx
Campus de la Universitat Miguel Hernández d'Elx / UMH

La secció quarta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha acordat denegar la mesura cautelar sol·licitada per la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH), que havia demanat suspendre la implantació del Grau de Medicina en la Universitat d'Alacant (UA). "La implantació del Grau de Medicina per la Universitat d'Alacant no perjudica, en principi, els estudis universitaris del mateix grau en la Universitat recurrent", assenyala la sala, que afig que en aquest cas entren en joc "interessos públics que mereixen idèntica protecció". El centre il·licità va argumentar que aquesta decisió suposaria duplicar la despesa en uns estudis molt costosos i que això repercutiria en tota la ciutadania.

El nou Grau de Medicina, amb 75 places

L'abril del 2022, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar, després d'una reunió amb la rectora de la UA, Amparo Navarro, que la Universitat d'Alacant impartiria el Grau de Medicina a partir del curs 2023-2024, amb una oferta de 75 places. La posada en marxa d'aquest grau suposarà recuperar els estudis que es van impartir en la UA fins a la segregació, quan va passar a formar part de l'oferta universitària de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, creada el desembre del 1996. Un decret del Consell de 5 d'agost del 2022 va autoritzar la implantació.

Des del primer moment, la UMH va expressar la "total disconformitat" davant del que va qualificar una "decisió política" del Consell i va lamentar que la Generalitat "obviara" que Espanya "és el segon país del món amb més facultats de Medicina, només per darrere de Corea del Sud".

El mes d'octubre passat, la UMH va iniciar la via judicial després que el Consell de govern va aprovar per unanimitat, després de la petició del seu Consell Social i Estudiantil, acudir als tribunals per a presentar un requeriment previ a un recurs contenciós administratiu, per a intentar frenar la creació de la Facultat de Medicina de la UA.

També et pot interessar

stats