La Miguel Hernández recorrerà contra la implantació de Medicina en la Universitat d'Alacant

Argumenten que suposaria duplicar la despesa en uns estudis molt costosos i que això repercutirà en tota la ciutadania

Instal·lacions de la Universitat Miguel Hernández, en una imatge d'arxiu
Instal·lacions de la Universitat Miguel Hernández, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El Consell de Govern de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) ha aprovat aquest dimarts per unanimitat, després de la petició de dilluns del seu Consell Social i Estudiantil, presentar un requeriment previ a un recurs contenciós administratiu per a frenar la creació de la Facultat de Medicina de la Universitat d’Alacant, tal com pretén el Consell.

Així ho ha confirmat el vicerector de professorat de la UMH i professor en Dret José Carlos Espigares, que ha explicat que la institució acadèmica considera "procedent i raonable" aquesta decisió, l'objectiu de la qual és que la Generalitat "reconsidere" la seua posició.

Espigares agrega que no cal fer un drama de la situació perquè ha de ser normal que, qui es considere amb dret, acudisca als tribunals per a buscar empara si entén que no s'ha respectat el procediment administratiu per a implantar un nou grau i la decisió no està prou fonamentada. Ara “han de ser els tribunals amb normalitat i tranquil·litat els que determinen si està ajustat a la llei, i si és o no arbitrari", sosté.

Sobre la fonamentació del recurs, Espigolares ha detallat que es basa en la duplicitat dels costos que suposa una nova titularitat de Medicina, ja que es tracta d'uns estudis "molt costosos" que requereixen "molts recursos" i això "afectarà la renda i la butxaca dels valencians".

“La UMH sempre ha estat i continuarà estant en disposició de col·laborar amb la Generalitat i amb la UA per a la millor formació d'estudiants en matèria sanitària” –ha indicat–, tot assegurant que existeixen sinergies suficients entre totes dues universitats per a treballar en aquesta direcció.

En la mateixa línia, ha exposat que la decisió busca garantir la qualitat dels estudis de Medicina i que està fonamentada en la "idèntica línia" dels col·lectius socials i professionals en l'àmbit estatal, com poden ser el Consell General de Metges, associacions científiques, la Confederació Estatal de Metges i el Consell Estatal d'Estudiants de Medicina, entre altres.

També et pot interessar

stats