La Universitat Miguel Hernández rebutja la creació d'una facultat de Medicina a Alacant

Considera que es tracta d'una decisió política que va en contra de l'ús eficient dels recursos públics

Campus de la Universitat Miguel Henández d'Elx
Campus de la Universitat Miguel Hernández d'Elx / @RectorUMH

L'anunci del Consell de tornar a permetre els estudis de Medicina en la Universitat d'Alacant (l'Alacantí) desperta un fort malestar a la Universitat Miguel Hernández d'Elx, al Baix Vinalopó. El rector de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx, Juan José Ruiz Martínez, i el degà de la Facultat de Medicina, Antonio Compañ Rosique, han expressat aquest dimecres en un comunicat la seua "total disconformitat" amb una decisió que consideren "política" i que creuen que "va en contra de l'ús eficient dels recursos públics".

La Universitat d'Alacant recobrarà els estudis de Medicina més d'un quart de segle després. Medicina va ser una de les facultats amb les quals es va fundar la institució docent alacantina fa quaranta-tres anys, però se la va separar l'any 1996 amb motiu de la creació de la UMH, que des de llavors és la titular del campus de Sant Joan d'Alacant.

Aquest dimecres, la UMH ha defensat que el Consell obvia en prendre la decisió de tornar a crear els estudis de Medicina que Espanya és el segon país del món amb més facultats de Medicina (per darrere de Corea del Sud) i on al mes de març hi havia 1.161 metges aturats. I malgrat aquesta realitat, ha afegit, la setmana passada van oferir a la Generalitat una ampliació del nombre de places (80) per a estudiar Medicina en la UMH. "El manteniment d'una Facultat de Medicina es pot estimar en uns 20 milions d'euros a l'any i, per contra, l'augment de 80 alumnes en la UMH suposaria prop de mig milió d'euros", han afegit els responsables de la UMH.

"Creiem que no té sentit dividir els recursos materials i humans dels quals disposa aquesta província, fomentant les rivalitats clàssiques entre ciutats germanes", conclou el comunicat.

També et pot interessar

stats