El TS tomba la sentència del TSJCV que anul·lava el Pativel

Ha estimat així el recurs de cassació interposat per la Generalitat Valenciana i, a més, ha acordat que el TSJCV dicte una nova resolució

Tribunal Suprem
El Tribunal Suprem en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El Tribunal Suprem ha anul·lat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que havia declarat nul un decret del Consell de 2018 que aprovava el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del litoral de la Comunitat conegut com Pativel. A més, ha acordat que el TSJCV dicte una nova resolució atenent al que s’ha raonat i decidit en la sentència del Tribunal Suprem. 

Així ho ha acordat la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del Suprem, que estima el recurs de cassació interposat per la Generalitat Valenciana contra la sentència del TSJCV que declarava nul l’esmenat decret pel qual es va aprovar el Pativel.

El TSJCV va tombar el Pativel, adduint defectes de forma com la falta d'una memòria econòmica i un informe de perspectiva de gènere.

Entre altres arguments, apuntava que no existeix en l'expedient un estudi econòmic que reflectisca els costos de la seua implementació ni la repercussió que suposa per a les propietats afectades.

Arcadi España celebra la sentència

El conseller de Política Territorial, Arcadi España, ha celebrat que el TS haja "donat la raó" a la Generalitat en anul·lar la sentència que declarava nul el Pativel. 

"Hem rebut una molt bona notícia: el Suprem ha donat la raó a la Generalitat i, per tant, el Pativel, instrument que tenim per a protegir el nostre litoral, continua vigent", ha manifestat en declaracions remeses als mitjans.

Al seu judici, és una cosa positiva per a totes les persones que defensen que el creixement econòmic siga compatible amb la preservació del medi ambient, "la protecció de les nostres platges i que es faça tot de forma ordenada". "El litoral és un dels factors de riquesa que tenim a la Comunitat Valenciana", ha recordat.

També et pot interessar

stats