Troben morta una dona a la porta de sa casa a Baiona i l'exparella s'entrega a la policia

La víctima, amb dos fills, presentava colps contundents al cap i ja estava sense vida quan la van localitzar

Un agent de la Guàrdia Civil al costat del seu vehicle
La Guàrdia Civil ha desplegat un ampli dispositiu, en col·laboració amb la Policia Local, per a localitzar l'exparella de la víctima / Efe
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
06 de febrer 2023 - 09:22 Actualitzat: 06 de febrer 2023 - 14:00

La Guàrdia Civil investiga com a possible crim de violència masclista el d’una dona, de 47 anys a qui han trobat morta en la porta de sa casa, a Baiona (Pontevedra) aquest diumenge a la nit. La víctima presentava “diversos colps contundents” al cap i quan els agents la van trobar ja havia perdut la vida.

Poques hores després dels fets, la Policia Nacional ha detingut la seua exparella, de la mateixa edat, a Ourense després que el presumpte autor del crim acudira a la comissaria per a entregar-se.

Els agents treballen, des del primer moment, amb la hipòtesi que ell estiguera darrere de la mort de la dona. De fet, la Guàrdia Civil i la Policia Local havien desplegat un ampli dispositiu de recerca per a intentar localitzar-lo.

Sense denúncies prèvies

La parella tenia dos fills menors que vivien amb la víctima, segons ha confirmat aquest dilluns la subdelegada del govern espanyol a Pontevedra, Maica Larriba. No existien denúncies prèvies en la parella, segons ha confirmat Larriba.

"La investigació està oberta i a l'espera de confirmació per part de la Delegació de Govern per a la Violència de Gènere que es tracta d'un cas de violència de gènere”, ha explicat Larriba, si bé així és com està investigant ja el succés per la Guàrdia Civil. Aquests agents estan esperant el trasllat del presumpte autor de l'assassinat a les seues dependències a Baiona.

Si finalment es confirma aquest cas com un de violència masclista, aquesta veïna de Baiona es convertirà en la huitena víctima mortal d’enguany.

El 016, un canal gratuït i confidencial per a demanar ajuda

Cal recordar que el telèfon 016 està a l'abast de les dones víctimes de violència masclista. És anònim, gratuït i confidencial. A més, atén tant les dones que pateixen qualsevol violència masclista com les persones del seu entorn que volen informar-se de com ajudar-les. No deixa rastre a la factura de telèfon, però sí que cal esborrar-lo del registre de telefonades. Aquest servei també està disponible a través del Whatsapp, en el número 600 00 00 16.

D’altra banda, l’aplicació Alertcops, també permet advertir la Policia Nacional d’una situació de risc.

També et pot interessar

stats