Els tribunals han rebaixat 86 condemnes i han excarcerat huit agressors sexuals amb la llei del "només sí és sí"

En tot Espanya s'han acordat fins ara 721 reduccions de penes d'agressors sexuals, que han suposat almenys 74 excarceracions des de l'entrada en vigor de la llei el 7 d'octubre

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, en un acte recent
La ministra d'Igualtat, Irene Montero, en un acte recent / Mariscal (Efe)

Les audiències provincials de la Comunitat Valenciana han rebaixat 86 condemnes a agressors sexuals, huit dels quals han sigut excarcerats, en aplicació de la coneguda com a llei del "només sí és sí", segons les dades oficials publicades pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

L'Audiència Provincial de València ha reduït 23 condemnes; la de Castelló, 17, i la d'Alacant, 46. A Castelló s'han produït cinc excarceracions i a Alacant tres, mentre que València no ha aportat aquesta dada.

La de València, no obstant això, és l'única de les tres audiències que comparteix la xifra total de condemnes revisades, amb un total de 139, i informa que té 105 assumptes més en tràmit.

Els tribunals espanyols han acordat 721 reduccions de penes d'agressors sexuals, que han suposat almenys 74 excarceracions des de l'entrada en vigor de la llei el 7 d'octubre.

En un comunicat, aquest òrgan puntualitza que no tots els jutjats han facilitat la informació completa sol·licitada, que anirà actualitzant de manera periòdica. De les 50 audiència provincials, 19 no han facilitat dades del total de revisions.

Dels tribunals que sí que han facilitat el total de casos revisats, la majoria ha mantingut més condemnes que les que ha rebaixat.

Per exemple, l'Audiència Provincial de Madrid havia revisat fins a mitjan febrer 451 condemnes (el 84% de totes les susceptibles) i havia baixat la pena en 71 casos (el 15,7% de totes les estudiades). Huit de les rebaixes van comportar l'excarceració del pres.

També et pot interessar

stats