Tres-cents tècnics recapten fons europeus en més de cent ajuntaments i mancomunitats

La Generalitat completa la incorporació del personal, que comença aquest dilluns la formació específica per a aconseguir el finançament d'aquests recursos

Tanca l'Ajuntament de Xaló pel positiu d'una treballadora
Imatge del municipi de Xaló, a la Marina Alta, un dels municipis beneficiats / À Punt NTC

La incorporació de tres-cents tècnics per a agilitzar la gestió i obtenció de fons europeus en més de cent ajuntaments i mancomunitats valencianes ha culminat aquesta setmana, segons ha comunicat la Generalitat, en una iniciativa que s'emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Als dos-cents professionals que ja estaven incorporats i treballant, ara se n'han sumat cent més, tots ells seleccionats per Labora, de manera que s'ha completat la plantilla que prestarà el servei. Aquest dilluns s'iniciarà la formació intensiva a aquests professionals per a preparar-los en la captació d'aquests recursos.

"En la Generalitat estem ajudant i col·laborant amb ajuntaments i mancomunitats per a obtindre fons europeus, cosa que a vegades pot resultar complexa, sobretot per a consistoris més xicotets", ha assenyalat el director general d'Administració Local, Toni Such. Per això, s'ha subvencionat la contractació d'aquests tècnics, tots ells amb un perfil jove, graduats i amb coneixement d'idiomes.

L'objectiu és impulsar la realització de projectes susceptibles de ser finançats per fons Next Generation, fons estructurals i fons competitivitat, així com assessorar pimes locals i autònoms en la captació, en coordinació amb els agents de desenvolupament local, els pactes territorials d'ocupació i les seccions territorials de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).

Per al desenvolupament del seu treball, els tècnics també disposaran de sistemes d'informació que els permetran treballar de manera col·laborativa. A més, la Generalitat ha creat una plataforma capaç, mitjançant intel·ligència artificial, d'identificar quines són les convocatòries més adequades a cada poble i a cada pime.

Ateses les característiques del programa, almenys un 20% de les actuacions executades han d'estar relacionades amb projectes verds i digitalització, de manera que contribuïsquen a la transformació productiva cap a una major digitalització i cap a una economia verda, més respectuosa amb el medi ambient.

També et pot interessar

stats