La Generalitat rep 873 milions del fons Next Generation de la Unió Europea

Les ajudes suposaran un increment de quasi un punt del PIB valencià i preveu crear més de 10.000 llocs de treball

El president de la Generalitat, Ximo Puig, amb el director general Juan Àngel Poyatos
El president de la Generalitat, Ximo Puig, amb Juan Àngel Poyatos, responsable de l'oficina per a l'estratègia valenciana per a la recuperació / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana ja té adjudicats per a enguany un total de 873 milions d'euros dels fons Next Generation UE. Segons explica Juan Ángel Poyatos, responsable de l'oficina per a l'estratègia valenciana per a la recuperació, “el total suposa un creixement del 0,8 del PIB valencià i permetrà crear entre 10.000 i 15.000 llocs de treball en els pròxims mesos”.

Les ajudes integren 483,45 milions del programa React-EU destinats a pal·liar l'impacte patit per la pandèmia en l'àmbit de l'educació, la sanitat i els serveis socials. Gràcies a aquest programa, la Generalitat ha pogut posar en marxa la primera fase del Pla Resistir, que “té com a objectiu injectar 400 milions d'euros en les empreses, autònoms i afectats pels ERTO" més perjudicats, segons ha afirmat Poyatos. 

Els fons Next Generation inclouen també 390 milions del Mecanisme de Recuperació i resiliència, dirigit a augmentar la productivitat i el creixement potencial de l'economia, reduir les bretxes socials i de gènere i impulsar l'economia verda. Així, es vol augmentar les places de formació professional, promoure l'ús energies renovables, modernitzar i digitalitzar la Generalitat o impulsar la indústria cultural.

En les pròximes setmanes, el Consell té previst induir una inversió privada pròxima als 3.000 milions d’euros i incrementar els fons europeus adjudicats a la Comunitat Valenciana, a mesura que es vagen tancant les diverses línies d'actuacions estratègiques en les conferències sectorials.

També et pot interessar

stats