La Comunitat Valenciana rebrà 1.254 milions d’euros del fons React-EU, un 12,5% del total a Espanya

És la quarta més beneficiada en el repartiment dels fons, només per darrere d’Andalusia, Catalunya i Madrid.

La Comunitat Valenciana rebrà 1.254 milions d’euros del fons React-EU, un 12,5% del total a Espanya
La Comunitat Valenciana rebrà 1.254 milions d’euros del fons React-EU, un 12,5% del total a Espanya

La Comunitat Valenciana rebrà en els propers dos anys 1.254 milions d’euros del fons React-EU, destinat a enfortir l'estat del benestar i a reactivar l'economia després de l'impacte de la pandèmia provocada per la crisi de la Covid-19. A l’estat espanyol li corresponen 10.000 milions d’euros del fons europeu. Per això el territori valencià rebrà un 12,5% del total.

Així, la Comunitat Valenciana és la quarta autonomia més beneficiada en el repartiment dels fons, només per darrere d’Andalusia (1.881 milions d’euros), Catalunya (1.706) i Madrid (1.254).

L'anunci de la distribució d'aquests fons l'han fet aquest dilluns durant la celebració telemàtica del Fòrum Extraordinari d'Economia i Política Regional, en el qual han participat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i els directors de fons europeus de les comunitats autònomes i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

Els recursos procedents del React-EU han de destinar-se a finançar, fonamentalment, operacions en l'àmbit de l'educació, la sanitat i els serveis socials, per a pal·liar l'impacte patit com a conseqüència de la pandèmia, així com per a transformar-los estratègicament de cara al futur. En qualsevol cas, el govern espanyol deixa oberta la possibilitat que les autonomies puguen plantejar altres àmbits d'actuació que consideren rellevants per a la reactivació econòmica.

D'acord amb els acords en el Consell de Política Fiscal i Financera del passat octubre, els fons del programa REACT-EU es distribuiran per a executar-los a través dels fons Feder (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) i FSE (Fons Social Europeu), dins dels programes operatius de l’estat espanyol i de les comunitats autònomes ja existents, afegint-los un nou eix. En concret, es repartiran 8.000 milions d'euros en 2021 i 2.000 milions en 2022.

També et pot interessar