La ciència arriba als bars de València, el Port de Sagunt i Castelló de la Plana
Pint of Science se celebra en 400 ciutats de 24 països. Al nostre territori, una vintena de científics acostaran la seua tasca divulgativa a la clientela dels locals d'oci
Diversos bars de València, Sagunt i Castelló acullen des d’aquest dilluns fins dimecres les xarrades de més de vint científics de centres d'investigació i universitats valencianes, cada vesprada, dins de la celebració mundial Pint of Science.
Neurociència, biomedicina, nanotecnologia, ciència dels aliments, física, medi ambient i sostenibilitat són algunes de les temàtiques que s'hi tractaran al Casino Musical de Benimaclet, Ca Revolta i George Best Club de València, mentre que el Centre Aragonés del Port de Sagunt abordarà el doble paper dels virus o el futur de la genòmica.
Al Temple Bar de Castelló de la Plana es parlarà de la importància dels virus en la prehistòria o els enzims contra el càncer, entre altres assumptes.
Pint of Science se celebra simultàniament en 44 ciutats espanyoles i en 400 ciutats de 24 països. En l'última edició, només a València, més de mil persones van assistir a les xarrades.
En aquesta ocasió, el festival de divulgació científica pretén aproximar el treball dels investigadors al públic en general, en un to relaxat, entretingut i molt pròxim. Les xarrades estan organitzades per temàtiques en cada bar.
Les trobades reuniran més d'una vintena de científics. Més de la meitat són dones, procedents de díhuit centres d'investigació, entre altres les facultats de Farmàcia i Medicina i els instituts de Ciència Molecular (ICMOL) i de Biotecnologia i Biomedicina (BIOTECMED) de la Universitat de València, el Centre d'Investigació en Xarxa en Salut Mental (CIBERSAM), el Centre d'Investigació Príncep Felip (CIPF), l'Institut de Biomedicina de València (IBV-CSIC), l'Institut INCLIVA, l'Institut de Física Corpuscular (IFIC, CSIC-UV) i l'Institut de Tecnologia Química (ITQ, UPV-CSIC), amb la col·laboració de la Casa de la Ciència del CSIC a València.
És una iniciativa que va sorgir el 2012 al Regne Unit quan uns investigadors de l'Imperial College de Londres, els doctors Praveen Paul i Michael Motskin van posar en marxa un esdeveniment anomenat "Coneix els investigadors", en el qual van portar pacients afectats de Parkinson i d'Alzheimer als laboratoris per a veure exactament què és el que s'estava fent en la investigació de la seua malaltia.
L'edició de València té el suport institucional del Centre d'Investigació Príncep Felip, la Unitat de Cultura Científica de la Universitat de València i el CSIC.