Treball recomana paralitzar l’activitat en empreses si hi ha risc de contagi per coronavirus

Tot i això, aposta per activar mesures que permeten desenvolupar l'activitat de manera alternativa o bé adoptar mesures de suspensió temporal de l'activitat.

VÍDEO | Treball recomana paralitzar l’activitat en empreses si hi ha risc de contagi per coronavirus
04 de març 2020 - 22:21

El Ministeri de Treball i Economia Social ha llançat una guia d'actuació en l'àmbit laboral en relació amb el coronavirus en què es recull que les empreses hauran de procedir a paralitzar l'activitat laboral en el cas que existisca un risc de contagi per coronavirus en el centre de treball.

No obstant això, aposta per activar mesures que permeten el desenvolupament de l'activitat laboral de manera alternativa o bé, si és necessari, l'adopció de mesures de suspensió temporal de l'activitat.

D'acord amb la llei de prevenció de riscos laborals, el Ministeri recorda que quan les persones treballadores estiguen, o puguen estar exposades, a un risc "greu i imminent" en el seu treball, la companyia haurà d'informar al més prompte possible i adoptar mesures necessàries perquè es puga interrompre l'activitat i, si fora necessari, "abandonar immediatament el lloc de treball".

L'objectiu del document és facilitar informació sobre l'aplicació de la normativa laboral en relació amb les diferents situacions en les quals es poden trobar les empreses i els treballadors, però sense perjuí d'interpretar les normes.

També et pot interessar

stats