Transició Ecològica exclou els monuments de l’obligació d’apagar la il·luminació de nit

Des del Ministeri aclareixen que no han de complir el decret perquè no acullen dependències de l’administració

El ministeri només obligarà a apagar la iluminació nocturna als monuments que acullen dependències de l'administració
El Ministeri només obligarà a apagar la il·luminació nocturna els monuments que acullen dependències de l'administració / À Punt NTC

La il·luminació dels monuments no s’apagarà de nit a partir de dimarts que ve. Així ho han confirmat a Efe des del Ministeri de Transició Ecològica, que aclareixen que aquests casos estan exclosos de les restriccions d’estalvi energètic que entraran en vigor la setmana que ve, perquè tot i ser d’accés públic, es tracta d’edificis que no acullen dependències de l’administració.

Per tant, la il·luminació dels monuments no figura en el decret que desenvolupa el pla d'estalvi, però des de la seua aprovació dilluns passat en el Consell de Ministres, s'han suscitat dubtes sobre aquest tema.

De fet, alguns alcaldes de poblacions amb monuments emblemàtics, com el de Santiago de Compostel·la, Xosé Sánchez, lamentava haver d’apagar les llums de nit a partir de dimarts, perquè això implicaria que alguns carrers de la ciutat tindrien menys llum.

Sembla que no passarà el mateix amb els monuments rellevants d’altres ciutats europees, com la Porta de Brandenburg a Berlín o el Coliseu de Roma, durant uns dies, que sí que està previst que es queden a les fosques.

Ara, després del matís de Transició Ecològica, sembla que grans monuments com les catedrals i els grans temples de la Comunitat Valenciana, els castells que coronen els cims de moltes ciutats i que es veuen des de quilòmetres de distància, així com altres immobles emblemàtics, com ara l’Alhambra, no hauran d’apagar les llums de nit per a complir la nova mesura del govern. 

També et pot interessar

stats