València aplica les mesures del pla d'estalvi energètic abans de la publicació en el 'BOE'

El Museu de les Ciències s'hi suma i es proveirà d'energia solar gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques

El Museu de les Ciències es vesteix de color daurat per a conscienciar sobre el càncer infantil
El Museu de les Ciències il·luminat per a conscienciar sobre el càncer infantil, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La ciutat de València ha anunciat que comença a aplicar, de manera imminent i sense esperar a la publicació en el BOE, les mesures d'estalvi en il·luminació de monuments a partir de les 22:00 hores, segons ha afirmat la regidora de Gestió de Recursos de l'Ajuntament de València, Lluïsa Notario.

Notario ha assegurat que la ciutat "ha estalviat en la factura elèctrica quasi nou milions d'euros, un 46,74% del que es pagava fa set anys" i ha assenyalat que no es tracta d'apagar monuments "i res més", sinó de treballar amb un pla responsable i global.

València ha millorat l'eficiència energètica de l'enllumenat públic (amb quasi quatre milions d'euros i un 55% del consum energètic d'estalvi); de les instal·lacions municipals (amb quasi 3,7 milions d'euros i un 34% d'estalvi); de l'enllumenat de semàfors i fonts (amb més d'1,3 milions d'euros i un 53% d'estalvi) i a les escoles (amb un estalvi de més d'un milió d'euros i un 32% d'estalvi), segons ha explicat la regidora.

El consistori també té una Oficina de l'Energia per a assessorar les famílies en estalvi energètic i econòmic, i s'ha anunciat ja l'obertura de tres noves oficines.

La Ciutat de les Arts i les Ciències també aplica les mesures del pla d'estalvi energètic

La Ciutat de les Arts i les Ciències de València se suma des d'aquest dimarts a aplicar les mesures del pla d'estalvi energètic. D'aquesta manera, els edificis apagaran la il·luminació a partir de les 22:00 hores, incloent-hi aquells desocupats. A partir d'aquest moment només hi haurà encesos els llums d'emergència de les zones comunes del complex.

Quant a les il·luminacions especials que la Ciutat de les Arts i les Ciències fa els últims anys per a visibilitzar problemes socials i ambientals d'interés general, s'ha decidit donar prioritat a les mesures d'estalvi energètic i, per tant, suspendre aquest tipus d'accions solidàries. Aquesta mesura ha sigut rebuda amb "comprensió" per les associacions i entitats sol·licitants d'enceses amb les quals s'ha contactat.

A més, es fixen les condicions de climatització establides. A l'estiu, la temperatura ambient en els recintes habitables no serà inferior als 27 °C i a l'hivern no superarà els 19 °C, amb una humitat relativa compresa entre el 30% i el 70%.

Així mateix, el centre s’ha compromés a no tindre les portes obertes de manera permanent per a no malgastar energia per les pèrdues a l'exterior, independentment de l'origen renovable o no de l'energia utilitzada. També s'ha previst avançar les inspeccions d'eficiència energètica per a garantir que un funcionament més eficient i complir el reial decret.

Aposta per les energies renovables

El Museu de les Ciències es proveirà d'energia solar gràcies a la instal·lació de plaques de paviment fotovoltaic de vidre en les volades exteriors, que donen a les façanes nord i sud de l'edifici.

Així mateix, dissiparà la calor produïda per la instal·lació a través d'una planta geotèrmica i renovarà l'aire de l'interior amb excés de temperatura a través de la formació de corrents naturals, aplicant solucions d'arquitectura bioclimàtica. També s’han renovat equipaments de climatització i il·luminació, de manera que siguen més eficients.

Amb l'execució de les intervencions, s’espera reduir un 30% el consum energia no renovable del Museu.

També et pot interessar

stats