El govern espanyol aprova el paquet amb mesures urgents per a l'eficiència i l'estalvi energètic

El Consell de Ministres aprova aquest dilluns les accions: una serà la limitació dels termòstats en transports, comerços i centres de treball a 27 graus a l'estiu i 19 a l'hivern

Persona regulant la temperatura del termostat
Un persona regula la temperatura del termòstat / À Punt NTC

Tal com va anunciar divendres el president Pedro Sánchez, el govern estatal aprovarà aquest dilluns un paquet de mesures urgents per a l'eficiència i l'estalvi energètic. L'objectiu d’aquesta iniciativa és reduir la factura energètica i, per tant, "la dependència de l'agressor, Putin", segons va declarar el cap de l'executiu. 

El paquet s'ha debatut ja entre els ministeris implicats, liderats pel de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, i amb el sector privat i els grups parlamentaris.

Una de les mesures urgents que s’aprovaran al Consell de Ministres és la regulació de la temperatura en grans superfícies, transports, comerços i centres de treball, la qual no podrà ser inferior a 27 graus a l’estiu i ni superior als 19 graus a l’hivern.

Altres aspectes que revisarà el govern són la racionalització dels horaris d'encesa i apagat de les instal·lacions de climatització, ventilació, aigua calenta sanitària, il·luminació i equipament ofimàtic dels edificis d'oficines, així com la resta dels equips consumidors d'energia.

També es preveu que entre les mesures que s'aproven aquest dilluns s’incloga l'impuls d'instal·lacions fotovoltaiques per a autoconsum en edificis, que podrien comptar amb subvencions.  

Amb açò, queda per saber si el paquet de mesures incorporarà també la recomanació del reforç de la modalitat de treball a distància, a fi de reduir l'impacte energètic produït tant pels desplaçaments al lloc de treball, com pel consum d'energia en el mateix centre de treball.

També et pot interessar

stats