El govern aprovarà aquest dilluns un paquet de mesures urgents per a l'eficiència i l'estalvi energètic

Pedro Sánchez ha anunciat també que Espanya portarà a Brussel·les al setembre reformar el mercat elèctric i limitar el preu del CO₂

Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu / Gustavo Valiente Herrero (Europa Press)

El govern aprovarà aquest dilluns un paquet de mesures urgents per a l'eficiència i l'estalvi energètic, segons ha anunciat en roda de premsa aquest divendres el president del govern, Pedro Sánchez.

En concret, aquest paquet, que es presentarà el dilluns en el Consell de Ministres, s'ha debatut ja entre els ministeris implicats, liderats pel de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, "amb el sector privat i els grups parlamentaris", ha afegit Sánchez.

"Estalviar energia és una tasca de tots i és prioritari", ha manifestat el president del govern, que ha destacat que reduir la factura energètica contribueix "a reduir la dependència de l'agressor, Putin.

D'altra banda, Sánchez ha anunciat també que Espanya portarà a Brussel·les el mes de setembre les propostes per a reformar el mercat elèctric per a desacoblar el preu del gas i una nova intervenció del mercat energètic per a posar un límit al preu de les emissions de CO₂.

El president del govern ha assegurat que aquestes dues mesures "ajudaran a doblegar la corba de la inflació i ajudaran Espanya, les seues empreses i indústries, però també Europa".

Sánchez ha recordat que Espanya és un país "solidari", com es va demostrar en la reunió dels ministres d'Energia d'aquesta setmana a Brussel·les per a abordar les possibles limitacions en el consum de gas per a aquest hivern, però ha subratllat que el govern farà el necessari per a "protegir les famílies, les empreses i la senda de creixement econòmic en la qual anem avançant".

També et pot interessar

stats