27 graus a l'estiu i 19 a l'hivern: el govern limitarà l’ús dels termòstats en transports, comerços i centres de treball

És una de les mesures urgents per a l’eficiència i l’estalvi energètic anunciades aquest divendres per Pedro Sánchez i que s'aprovarà dilluns

Diverses persones realitzen compres en un centre comercial amb mascaretes
Diverses persones fan compres en un centre comercial, amb mascareta / À Punt NTC
29 de juliol 2022 - 18:58

L’executiu espanyol regularà la temperatura màxima permesa en grans superfícies, transports, comerços i centres de treball, tant a l'hivern com a l'estiu, per tal de frenar l’impacte del canvi climàtic, segons han avançat aquest divendres des de RNE. Així, a l'estiu no podrà ser inferior a 27 graus i a l'hivern no podrà superar els 19. 

Aquesta mesura, continguda en el paquet de mesures urgents per a l’eficiència i l’estalvi energètic anunciades per Pedro Sánchez aquest divendres, s’aprovarà en el pròxim Consell de Ministres, programat per a dilluns.

El govern també apel·larà a racionalitzar els horaris d'encesa i apagat de les instal·lacions de climatització, ventilació, aigua calenta sanitària, il·luminació i equipament ofimàtic dels edificis d'oficines, així com la resta dels equips consumidors d'energia, de manera que se'n minimitze l'ús energètic. 

Es preveu que les mesures que s'aproven aquest dilluns incloguen també l'impuls d'instal·lacions fotovoltaiques per a autoconsum en edificis, que podrien comptar amb subvencions. Precisament aquest divendres, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha adoptat un seguit de mesures que simplifiquen els tràmits per a contractar l'autoconsum elèctric a Espanya, amb l'objectiu d'impulsar l'entrada d'energies renovables, la descarbonització de l'economia i la competència en el mercat minorista. En concret, el regulador ha simplificat els tràmits administratius relacionats amb la contractació, facturació i reclamacions de l'autoconsum de baixa potència i col·lectiu.

De moment es desconeix si el paquet de mesures inclourà, de la mateixa manera que ocorregué amb el pla d'estalvi de l'Administració, la recomanació del reforç de la modalitat de treball a distància, a fi de reduir l'impacte energètic produït, tant pels desplaçaments al lloc de treball, com pel consum d'energia en el mateix centre de treball.

També et pot interessar

stats