Quins espais estaran exempts de complir els límits de temperatura?

Hospitals, centres educatius, perruqueries i gimnasos tindran llibertat per a regular el termòstat

Temperatura limitada a 27 graus
Temperatura limitada a 27 graus / Shutterstock

El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat aquest dimarts el paquet de mesures urgents per a estalviar energia, i que entraran en vigor el dimarts 9 d’agost. Com a norma general, edificis administratius, espais comercials i culturals i hotels, així com estacions d'autobús i de tren i aeroports, hauran d’ajustar els termòstats perquè no queden per davall de 27 graus a l'estiu ni superen els 19 graus a l'hivern.

Però la llei contempla excepcions per a alguns espais. Així, es podrà abaixar el termòstat als hospitals, centres educatius —escoles, instituts i universitats—, perruqueries i gimnasos.

També tindran llibertat per a regular la temperatura les cuines dels restaurants o les zones dels supermercats on s’ha de mantindre la cadena de fred dels aliments. Tal com ha apuntat la ministra d’Indústria i Comerç, Reyes Maroto, en aquests casos "es preservarà una climatització perquè treballadors i treballadores tinguen unes condicions climàtiques adequades".

D’altra banda, la llei contempla que el tancament de portes haurà de ser automàtic per a mantindre la climatització dels locals, que tenen fins al 30 de setembre per a fer les reformes necessàries per a adaptar-se a la mesura. 

Aquest paquet de mesures del pla d’eficiència energètica, on entren també els edificis públics, estarà en vigor fins al novembre del 2023. Tots aquells espais que no estiguen ocupats, hauran d’apagar les llums a partir de les 10 de la nit, una mesura que ciutats com València començaran a complir des d’aquest mateix dimarts. 

També et pot interessar

stats