La tos irritativa s'estén amb l'augment de les temperatures

Els experts alerten de la incidència a causa de la desestacionalització de les al·lèrgies i la falta de pluja

La tos irritativa ha augmentat les últimes setmanes / À Punt NTC

Cada vegada és més habitual passar per un episodi de tos irritativa que pot durar setmanes. A més, els inhaladors no sempre són suficients. Alguns pacients arrosseguen esta afecció des de ja fa mesos. Els especialistes apunten que el repunt de casos pot estar relacionat amb la desestacionalització de les al·lèrgies i l'augment de la incidència d'alguns microorganismes.

Pilar Valero, vicepresidenta de l'Associació Valenciana de Medicina Familiar, ha apuntat que "quan no hi ha pluja i les temperatures pugen, augmenta el pol·len i això facilita la tos irritativa de les al·lèrgies". "És persistent quan dura més de huit setmanes en el cas dels adults i quatre setmanes, en el cas dels xiquets", explica Juan José Folgado, farmacèutic. També ho ha notat María del Carmen Gallego, metgessa de família. "Hi ha més malalties relacionades amb la tos ferina, un microplasma que és un altre virus que pot provocar la tos", conta. I al carrer, les opinions són paregudes. "Em passa a mi mateixa, a la meua família", ha assegurat una dona.

La pregunta és: en quins casos cal tractar-la amb fàrmacs? Pilar Valero aclareix que "quan la tos s'acompanya de símptomes com a fatiga, no et deixa descansar a les nits, quan dura més d'eixes huit setmanes i, sobretot, si va acompanyada de dificultat respiratòria". Folgado afegeix: "Mai cal prendre un antibiòtic llevat que te l'haja prescrit el metge."

Si la tos seca i irritativa no cedeix i es prolonga massa temps, cal acudir al metge per tal de fer proves i determinar les causes, recorden els experts.

També et pot interessar

stats