Tornen a casa els bombers valencians desplaçats a Turquia per l'emergència

Membres de la Unitat de Rescat en Catàstrofes i Emergències del Consorci de Bombers de València i de l'ONG Intervenció Ajuda i Emergències han participat activament en tasques de salvament

Els equips de rescat valencians són rebuts amb aplaudiments i abraçades a la tornada de Turquia / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
12 de febrer 2023 - 19:13 Actualitzat: 12 de febrer 2023 - 21:12

Un equip de rescat valencià, format per un contingent de bombers i gossos ensinistrats de la Unitat de Rescat en Catàstrofes i Emergències del Consorci de Bombers de València i un altre de l'ONG valenciana Intervenció, Ajuda i Emergències, han tornat aquest diumenge des de Turquia després d’haver participat en tasques de salvament.

Després d’intensos dies de treball, les dotacions desplaçades, que han actuat sota el paraigua de les Nacions Unides, ha aconseguit rescatar diversos supervivents entre les runes a la ciutat d'Adiyaman, al sud-est del país, epicentre dels terratrémols.

A aquests dos grups se'n suma un altre de quinze bombers, una sanitària i quatre gossos de la Unitat Canina de Rescat del Departament de Bombers de l’Ajuntament de València, que també han tornat aquest diumenge del sud-est turc.

Ho han fet amb una sensació agredolça, ja que malgrat “haver intentat fer tot el possible”, no han aconseguit alliberar cap persona amb vida, ha declarat Teo Javaloyes, president de l’ONG Bombers pel Món.

33.000 morts i cinc milions de persones sense sostre 

De moment, el nombre de víctimes mortals pel terratrémol que ha sacsejat Turquia i Síria supera ja les 33.000, encara que des de l’ONU temen que la xifra de morts duplique l'actual. A més, els ferits superen els 85.000 i hi ha 5,3 milions de persones sense llar en una de les catàstrofes humanitàries més greus de la regió en les darreres dècades.

També et pot interessar

stats