Les Nacions Unides temen que la xifra de morts pels terratrémols supere els 50.000

El balanç oficial d'aquest dissabte suma més de 21.000 morts a Turquia i de 3.500 a Síria, però l'organització calcula que el nombre de víctimes final siga el doble

Sis dies després dels sismes continuen les labors de rescat
Sis dies després dels sismes continuen les labors de rescat / Europa Press

El cap humanitari de les Nacions Unides, Martin Griffiths, ha expressat la seua por que la xifra final de morts pels terratrémols de Síria i Turquia acabe superant els 50.000, segons ha declarat en Sky News.

Griffiths ha donat l'estimació aquest dissabte, moment en què l'últim balanç oficial indica que almenys 21.043 persones han mort només a Turquia, on la xifra de ferits és de 80.097 persones. En la veïna Síria es té constància de 3.553 morts i 5.276 ferits, i per tant se sumarien un total de 24.596 decessos.

"És difícil fer el càlcul amb precisió perquè hem de continuar buscant entre els enderrocs, però estic segur que la xifra es duplicarà, com a mínim", ha explicat el responsable durant una visita als centres d'atenció de la ciutat turca d'Adana. Allí ha descrit el grau de devastació com a "aterridor", abans d'eixir cap a la localitat siriana d'Alepo. "En realitat encara no hem començat amb el vertader recompte de morts", ha afegit.

L'agència turca per a la gestió de desastres, AFAD, ha confirmat que més de 90.000 persones han sigut evacuades de les deu províncies turques afectades pel terratrémol i ara mateix hi ha sobre el terreny més de 166.000 equips de rescat i voluntaris, entre ells uns 8.000 especialistes de rescat estrangers.

També et pot interessar

stats