Continuen trobant supervivents a Turquia 120 hores després dels sismes

Més de 100.000 efectius treballen a la zona, però l'alt grau de destrucció, les rèpliques registrades i el fred compliquen la situació

Les tasques de rescat continuen a Turquia, on els terratrémols han deixat més de 20.000 víctimes
Les tasques de rescat continuen a Turquia, on els terratrémols han deixat més de 20.000 víctimes / Sedat Suna (Efe)

Mentre la xifra de morts a Turquia ha superat ja els 20.000, els equips de rescat continuen trobant aquest dissabte supervivents que feia més de 120 hores que estaven atrapats sota els enderrocs.

Masallah Çiçek, una dona de 55 anys, ha sigut rescatada amb vida aquesta matinada d'entre les ruïnes del seu apartament en Diyarbakir, quan es complien 122 hores del terratrémol que va sacsejar el dilluns deu províncies del sud-est del país.

Els canals de televisió turcs van retransmetre en directe un altre rescat a primera hora del matí, quan una dona de 70 anys va ser alliberada amb vida d'entre els enderrocs d'un edifici esfondrat a Kahramanmaras, 121 hores després del terratrémol.

No obstant això, les esperances que continuen aquests "miracles" disminueixen cada minut que passa i el nombre de morts ascendeix ja a 20.318, amb més de 80.000 ferits, segons l'últim recompte de l'agència de situació d'emergència AFAD.

Els terratrémols de magnitud 7,7 i 7,6 del dilluns van tindre el seu epicentre a la província de Kahramanmaras i van afectar més de 13 milions de persones en deu províncies. Es tem que desenes de milers de víctimes seguisquen sota els enderrocs.

Malgrat que més de 100.000 efectius de rescat i personal d'emergències treballen a la zona, la seua grandària, l'alt grau de destrucció, les més de mil rèpliques registrades i el fred compliquen la situació.

Els esforços de recerca i rescat continuen en diversos llocs amb l'esperança de trobar supervivents, però en algunes zones les labors s'han detingut i els equips han començat a retirar els enderrocs.

També et pot interessar

stats