El primer dia de festejos taurins a la Comunitat Valenciana deixa un ferit lleu

Meliana, el primer municipi a acollir la tornada dels bous al carrer, registra també la primera enganxada a un aficionat

Els bous al carrer tornen a Meliana
Els bous al carrer tornen a Meliana / À Punt NTC

Aquest dissabte Meliana, a l'Horta Nord, primer municipi que celebra un festeig taurí des que es van cancel·lar a causa de la Covid-19, ha registrat també la primera enganxada a un aficionat durant un dels actes organitzats per les penyes taurines de Meliana i que s'estendran fins al 27 de juny. El ferit, que ha sigut traslladat a l'Hospital Clínic de València, no presenta ferides de molta gravetat.

Amb la fi de l'estat d'alarma i les noves mesures adoptades per la Generalitat, són molts els municipis de la Comunitat Valenciana que tenen prevista la tornada dels bous al carrer. Vinaròs i Montserrat seran els següents a tindre bous al carrer, cadascuna amb dos caps de setmana dedicats als festeigs, i la Vall d'Alba els seguirà el 5 de juny. Però també s'hi han sumat altres municipis com Albuixec, la Vall d'Uixó, Museros, Alcalà de Xivert, Onda, Sagunt, Borriol, Silla, Vila-real, Vilafamés, Borriana i l'Alcora, els quals ultimen la seua programació.

A Meliana, l'aforament de la plaça de bous portàtil està limitat al 50% i l'assistència no superarà el miler de persones, amb ús obligatori de mascareta, distància de seguretat i amb la prohibició que els espectadors de dalt del cadafal es barregen amb els de baix. A més, hi haurà control de temperatura en cadascun dels dos accessos disposats per a evitar aglomeracions i les entrades només es podran adquirir per internet.

Grups antitaurins convoquen protestes

Organitzacions per la defensa dels animals com AnimaNaturalis i CAS International han convocat per a aquest diumenge una protesta a les 12:00 h a la plaça de l'Ajuntament de València.

Els animalistes denuncien que "els 37.000.000 euros de diners públics que es destinen als actes taurins de la Comunitat Valenciana cada any haurien de destinar-se a enfortir la sanitat o la cultura essencial" i no "a espectacles de maltractament animal".

Al voltant de 300 municipis de la Comunitat Valenciana realitzen uns 7.000 festeigs de bous al carrer cada any sota les regulacions de la Generalitat.

També et pot interessar

stats