Els ramaders de bous al carrer demanen ajuda al Consell per a evitar sacrificar més animals

Vora cent persones s'han concentrat a València per a reclamar ajudes per la cancel·lació dels espectacles taurins per la Covid-19.

Vora cent persones s'han concentrat a València
Vora cent persones s'han concentrat a València / À Punt NTC

Vora cent ramaders s'han concentrat a València per a reclamar a la Generalitat la posada en marxa de mesures d'auxili que eviten el sacrifici de més animals a causa de la falta d'ingressos per la cancel·lació dels espectacles taurins per la Covid-19. Segons han denunciat, aquesta situació ha obligat ja a sacrificar més de 3.000 animals, per "no poder mantindre'ls". A l'Associació de Ramaders de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana s'han sumat l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) i la Unió de Llauradors.

Segons ha explicat el president de l'associació ramadera, Daniel Machancoses, els ramaders estan vivint "uns mesos catastròfics" amb la cancel·lació d’actes, i temen que el que els espera encara puga "ser pitjor". Així, ha explicat que les explotacions ramaderes es veuen "abocades a sacrificar els animals", que en altres circumstàncies tindrien una vida de 15 a 20 anys, per la falta dels ingressos habituals i d'ajudes del Consell. "Entenem que no es puga treballar per l'emergència sanitària, però si l'animal té un cost de producció, l'Administració hauria d'oferir ajudes", ha reclamat. A més, ha destacat que la Comunitat Valenciana compta amb 130 explotacions ramaderes de les quals viuen unes 600 famílies.

Els assistents a la protesta han denunciat la "discriminació" del govern autonòmic cap a aquest col·lectiu en el repartiment de les ajudes al sector agrari, que contrasta amb el suport de la Diputació de València, que "concedirà ajudes econòmiques per animal".

En un manifest conjunt, AVA-ASAJA i la Unió de Llauradors han advertit que, després de la temporada d’actes taurins perduda, la situació en la qual es troben moltes famílies ramaderes de boví és "molt preocupant", amb "moltíssims deutes i algunes arruïnades". Així, han sol·licitat al Consell algunes mesures, com un règim d'ajudes d’acord a la gravetat de la situació actual i a la previsió futura existent, facilitar avals i crèdits a un règim d'interés 0%, i una figura de protecció per a aquests animals.

També et pot interessar

stats