Titaigües rep 148 sol·licituds per a noves residències en un mes

La majoria de les peticions procedeixen d'Espanya, però també han rebut sol·licituds de països tan dispars com els Estats Units, Mali, Armènia i països llatinoamericans

L'alcalde, Ramiro Rivera, en l'obertura al trànsit de la CV-35 entre Titaigües i Aras de los Olmos la setmana passada després d'un any de treballs de millora
L'alcalde, Ramiro Rivera, en l'obertura al trànsit de la CV-35 entre Titaigües i Ares dels Oms la setmana passada després d'un any de treballs de millora / Ajuntament de Titaigües

El poble de Titaigües, amb mig miler d'habitants i situat a la comarca valenciana dels Serrans, ha rebut 148 sol·licituds en un mes per al programa "Viure a Titaigües" que l'Ajuntament va posar en marxa per a captar nous pobladors.

A l'oficina Habita Titaigües han arribat les mostres d'interés de 148 persones per a desenvolupar el seu projecte de vida personal i familiar en aquest municipi de muntanya; entre elles, famílies amb fills, monoparentals, parelles i persones que hi han passat de manera presencial o virtual per a rebre assessorament.

Aquesta oficina ofereix ajuda per a buscar habitatge en venda o de lloguer, ofertes d'ocupació en el municipi o en la zona o autoocupació i teletreball.

Segons explica l'alcalde, Ramiro Rivera, els interessats busquen cases de lloguer, pregunten per les ajudes a la rehabilitació d'habitatges i, especialment, les relacionades amb l'emprenedoria empresarial. En definitiva, busquen les oportunitats de desenvolupament que ofereix Titaigües, que són "moltes en molts àmbits".

Per al municipi són també importants les peticions procedents de famílies i persones amb fills. Entre els sol·licitants hi ha també una trentena de menors d'edat.

La majoria de les peticions procedeix d'Espanya, però també han rebut sol·licituds de països com els Estats Units, Mali i Armènia, així com de molts països llatinoamericans.

El nostre objectiu és aconseguir que les famílies s'arrelen a Titaigües i ho facen sense perdre qualitat de vida, sinó tot el contrari: rebre'ls amb els braços oberts i ajudar-los a construir un futur al nostre poble. Ramiro Rivera - Alcalde de Titaigües

"El nostre objectiu és aconseguir que persones, parelles o famílies s'arrelen a Titaigües i ho facen sense perdre qualitat de vida, sinó tot el contrari: rebre'ls amb els braços oberts i ajudar-los a construir un futur al nostre poble", ha explicat l'alcalde.

El Projecte Arrels és una iniciativa de l'Ajuntament de Titaigües que es desenvolupa en diferents marcs locals, però amb un objectiu comú: el creixement de la població sobre els pilars d'uns serveis de qualitat per a tots.

A més de la línia d'habitatges i ajudes a la rehabilitació, el projecte implica difondre el patrimoni cultural i natural, proporcionar serveis específics per a persones majors com l'aula de respir o el servei de menjador i l'oficina de sostenibilitat ambiental.

La Generalitat ha finançat el programa "Viure a Titaigües". L'objectiu és lluitar contra la despoblació dels municipis de la Comunitat Valenciana subvencionant accions que permeten captar nous residents.

També et pot interessar

stats