Titaigües busca veïns: "Viure en pobles xicotets és una oportunitat"

El municipi dels Serrans, amb poc menys de 500 habitants, ha iniciat una campanya per atraure nous residents

Titaigües, a la comarca dels Serrans, en una imatge d'arxiu
Titaigües, a la comarca dels Serrans, en una imatge d'arxiu / Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de Titaigües (Serrans) ha iniciat una campanya per a captar nous residents que permeten el manteniment dels serveis bàsics del poble i al mateix temps dinamitzen el teixit social.

"El nostre objectiu és llevar l'estigma que qui viu al poble és poc menys que un resistent que ha d'enfrontar-se a múltiples problemes", explica l'alcalde, Ramiro Rivera.

"És un poble modern, amb tots els serveis: forn, supermercat, bars, restaurants, oficina bancària, centre de salut amb atenció diària, transport públic, connectivitat de xarxa a través de fibra òptica... sense oblidar la important la gran oferta lúdica, educativa i cultural que Ajuntament, col·legi i associacions ofereixen al llarg de tot l'any" manté Rivera per buscar nous residents.

En aquest marc va nàixer el Projecte Arrels, una iniciativa amb diverses línies d'actuació en diferents marcs locals, però amb un objectiu ben clar: aconseguir fer créixer una població que no arriba als 500 veïns.

El projecte té fins a la data diverses línies d'actuació, entre elles Titaigües Paisatge Il·lustrat, que pretén difondre el patrimoni cultural i natural del municipi; l'oficina Habita Titaigües, a través de la qual es vol informar sobre els habitatges que es poden adquirir, l'accés al lloguer social i la rehabilitació d'habitatges existents i el servei de menjar a domicili per a persones majors i/o amb necessitats especials.

"Viure a Titaigües no és un repte sinó una oportunitat. Viure en un poble és una proesa dels últims resistents", conclou Rivera.

Des de l'Ajuntament ofereixen la seua Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local (961634001 / correu adl@titaguas.es) per a tots aquells que tinguen o vulguen dur a terme un projecte de vida al municipi.

També et pot interessar

stats