The World's 50 Best Restaurants farà públic aquest dimarts a València els millors xefs mundials

El seu objectiu és inspirar els comensals per a viatjar per tal de descobrir

El xef Ricard Camarena i el seu equip minuts abans de la ponència a Madrid Fusión
El xef Ricard Camarena i el seu equip, en una imatge d'arxiu / Ricard Camarena

El certamen The World's 50 Best Restaurants celebra aquest dimarts la 23a edició a València, on farà pública la llista dels cinquanta millors xefs mundials. És un acte que serveix per a "inspirar els comensals a viatjar per a descobrir". El director de la cita, Charles Reed, ha afirmat que l’elecció es fonamenta en el fet que a la capital del Túria l'encanta la seua tradició gastronòmica, està orgullosa de la seua identitat que combina tradició i modernitat i és una finestra al futur en sostenibilitat i qualitat de vida. Els premis els entreguen des de fa dos dècades i s'anuncien cada any en un lloc del món.

Reed ha presentat la gala dels premis en una roda de premsa conjunta amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; la regidora del PP de l'Ajuntament de València Paula Llobet; el director de Visit Valencia, Antonio Bernabé, i els xefs Massimo Bottura, Ellia Park i Quique Dacosta, els establiments dels quals estan reconeguts entre els millors del món.

Per primera vegada, Ricard Camarena Rastaurant apareix en la llista dels millors cent restaurants elaborada per The World’s 50 Best Restaurants, que es farà pública durant la gala d’aquest dimarts. Concretament, els locals del prestigiós xef valencià estarà en el lloc número 96 de la llista.

L'acte reunirà els millors cuiners de l'alta gastronomia i prendrà el relleu d'altres gales de rellevància internacional que ha acollit recentment la ciutat, com la presentació de la Guia Michelin España & Portugal 2022. Per a Reed, la "clau" de la celebració dels Best és "reconéixer grans xefs" i "inspirar els comensals per a viatjar per tal de descobrir" gastronomia.

Des de diumenge iins a aquest dimarts, en el marc de la gala, València ha sigut escenari d'una àmplia agenda de cites gastronòmiques, entre les quals destaquen jornades, experiències gastronòmiques i trobades formatives entre rellevants xefs i estudiants de cuina, entre altres.

Dacosta ha remarcat que acollir The World's 50 Best Restaurants a València és obrir "una finestra al Mediterrani” per a contar les grandeses del territori de tradició amb el seu producte i la seua mirada cap a la innovació. Així mateix ha afirmat que la seua experiència li ha fet comprovar com aquest tipus d’esdeveniments generen visibilitat en el territori on se celebren, i ha defensat que la Comunitat Valenciana "és un dels territoris més interessants del món, pel que fa a la gastronomia".

Per la seua banda, Bottura ha subratllat que l’acte, en el seu moment, "va canviar la perspectiva" i va fer que els xefs passaren de competir a ser amics i compartir "valors, idees i somnis", fent que la gastronomia "cresquera de manera exponencial". En aquesta línia, Ellia Park ha manifestat que la cuina "ha evolucionat molt" gràcies al certamen.

També et pot interessar

stats