Tensió a Barcelona al final de la manifestació de la Diada catalana

Alguns manifestants s'han concentrat a la Via Laietana i han llançat pots de pintura a les portes de la prefectura de la Policia Nacional

Tensió a la Via Laietana / À Punt NTC

Barcelona ha viscut moments de tensió la vesprada d'aquest dissabte, en acabar la multitudinària manifestació convocada per l’Assemblea Nacional de Catalunya amb motiu de la Diada de l’11 de setembre. 

Un manifestant amb una bengala encesa davant dels Mossos d'Esquadra durant els altercats
Un manifestant amb una bengala encesa davant dels Mossos d'Esquadra durant els altercats / EFE / Toni Albir

Al voltant de la comissaria de la Via Laietana s'han concentrat grups de manifestants. Una dotzena de furgonetes dels Mossos d'Esquadra han blindat l'edifici de prefectura de la Policia Nacional després que alguns manifestants han llançat pots de fum, de pintura, bengales, i alguns objectes, i han desmuntat part del cordó de tanques que protegia l'edifici. També han cremat una fotografia en què es veu Pedro Sánchez i Aragonès per a demanar que no es firme cap pacte d'estat.

Durant els altercats posteriors, els Mossos han detingut almenys dues persones als voltants de la prefectura de la Policia Nacional, un d'ells acusat de desordes públics i l'altre per atemptat contra els agents de l'autoritat. Finalment, al voltant de les 21:00 h, els manifestants s'han començat a dissoldre en direcció a la plaça de Catalunya, encara que a les 21:30 h continuava havent-hi agents patrullant la zona propera a la Via Laietana. A les 22:00 h s'ha reobert al trànsit la via i s'han retirat la major part dels efectius.

Un manifestant és detingut durant els altercats posteriors a la Diada de Catalunya
Un manifestant és detingut durant els altercats posteriors a la Diada de Catalunya / EFE / Quique Garcia

L'acte principal de la Diada , que se celebra al Montjuïc davant les quatre columnes de Josep Puig i Cadafalach, ha tancat l'11 de Setembre amb un homenatge a Pau Casals, un dels músics més destacats del segle XX i considerat un dels millors violoncel·listes del món i que ha inspirat el cartell de la convocatòria de la Diada 2021. A continuació, la jornada ha tancat amb una nit de concerts amb 17 artistes i grups convidats, com Natalia Barrientos, Elena Gadel, Cris Juanico i el Cor de Noies de l'Orfeó Català.

També et pot interessar

stats