Les tempestes acaben amb collites de vinya de la Plana d’Utiel-Requena

A Camporrobles, epicentre del desastre, el temporal ha perjudicat al voltant d'un 50% de la superfície agrària

Antonio Romero, llaurador i representant d’AVA-ASAJA, mostra les pèrdues al camp / À Punt NTC

Les tempestes que han batut des d’aquest divendres una bona part de les comarques centrals i de l’interior i han arrasat camps a la Plana d'Utiel-Requena, la Costera i la Safor. 

En molts punts de la Plana d'Utiel-Requena, el granís ha devastat els camps de vinya. Alguns llauradors que acudien aquest dissabte al matí als camps han perdut tota la collita prevista per a enguany i hi ha zones que no faran raïm en anys.

A Camporrobles, epicentre del desastre, el temporal ha perjudicat al voltant d'un 50% de la superfície agrària. A banda de les vinyes, els ametlers i les oliveres també s'han vist afectats.

Antonio Romero, llaurador i representant d’AVA-ASAJA, ha explicat que els fa por que aquesta vesprada tornen les tempestes i facen malbé les zones que no s’han vist afectades. 

En altres punts del territori, com Gandia o Xàtiva, aquest dissabte es treballa per a tapar les fuites d’aigua per trencament de canonades, retirar els arbres caiguts i altres desperfectes provocats en les últimes hores. 

Aquestes tronades torrencials, just després dels incendis, podrien tindre conseqüències molt negatives. La pluja torrencial podria accelerar el procés erosiu que faria més difícil la reforestació.

També et pot interessar

stats