Les tempestes, amb ratxes de vent de més de 100 km/h, deixen múltiples desperfectes

Aquest dissabte s’esperen més tempestes a l’interior i un descens de les temperatures màximes

Desperfectes a Xàtiva i Gandia pel temporal de divendres a la nit / À Punt NTC

Les tempestes que han travessat durant les últimes hores el País Valencià d’oest a est han deixat pedra, pluja, fins a 2.814 llamps i ratxes de vent que han arribat en alguns casos als 111 quilòmetres per hora, principalment, a les comarques de la Plana d'Utiel-Requena, la Vall de Cofrents-Aiora i el Racó d'Ademús, però també en diversos punts de les comarques centrals. El Servei d'Emegències de la Generalitat va rebre més de 10.000 telefonades al 112, es van gestionar 2.842 incidents, 1.445 sanitaris i 475 de seguretat, a més d'altres 349 relatius a incidències sense tipificar.

Durant la vesprada de divendres la pluja va descarregar de forma molt intensa a Banyeres de Mariola, amb 69 litres per metre quadrat, 67 a Requena i 52 a Tavernes de la Valldigna, segons Avamet. En la majoria dels casos, les precipitacions es van registrar en menys d’una hora i han anat acompanyades d’aparell elèctric i de fortes ratxes de vent.

Ratxes de vent de més de 100 km/h

El vent, per la seua banda, ha deixat ratxes de 111 quilòmetres per hora a Xàtiva, 89 a Utiel i 76 a Xàbia, que han deixat múltiples desperfectes de punta a punta del territori.

Al port de Gandia, les ratxes de vent han trencat els vidres d'un restaurant del passeig marítim i a Xàtiva, el vent ha tombat la coberta de l'aparcament d'un supermercat, que ha caigut sobre els vehicles que hi havia. En cap dels casos hi ha hagut ferits.

A Cofrents, el vent ha tombat arbres que han danyat els cables de la llum i tècnics d'Iberdrola han hagut de treballar per a solucionar les apagades que s'han registrat al municipi. 

A més, fins a aquest divendres a la nit, van caure més de 2.300 llamps a tot el territori, alguns dels quals han causat xicotets incendis, huit en total, fet que ha obligat els bombers a intervindre.

Tempestes a l’interior i descens de les temperatures màximes

La tempesta ha anat acompanyada d’una baixada notable de les temperatures durant la passada nit. A Xàtiva es va passar aquest divendres dels 33 graus al migdia als 16 a les 20:00 hores. Una tendència que es mantindrà al llarg del dia i que afectarà sobretot les temperatures màximes.

L'Aemet ha activat aquest dissabte al migdia avisos per tempestes i pedra a les comarques de l’interior del centre i nord del país. Els ruixats seran menys probables al litoral.

També et pot interessar

stats