Tècnics sanitaris denuncien que els retards en les PCR dificulten el seguiment dels pacients

Critiquen que els resultats de les proves en alguns hospitals poden tardar fins a una setmana.

Personal sanitari realitza una prova de PCR
Personal sanitari realitza una prova de PCR / Conselleria de Sanitat

El Col·legi Professional de Tècnics Superiors Sanitaris de la Comunitat Valenciana ha denunciat que en alguns hospitals els resultats de les proves PCR estan tardant entre tres i cinc dies i, en alguns casos, fins a una setmana. En un comunicat, han expressat que amb aquesta demora "hi ha més dificultat per al correcte seguiment del pacient" i han atribuït el problema a la "mala gestió de recursos humans i materials".

Els tècnics han defés que la seua labor com a rastrejadors "és fonamental, per a descobrir fins a quin grau els portadors asimptomàtics poden transmetre la malaltia o no". No obstant això, han lamentat que només representen el 6% dels rastrejadors que la Conselleria de Sanitat ha anunciat tindre treballant en aquest moment, tot i que, critiquen, "per llei són els únics que han de fer aquestes funcions".

En el comunicat, han detallat que hi ha hospitals com La Fe o el General d'Alacant que estan "saturats", amb unes 1.200 proves diàries, mentre que n'hi ha altres en els quals no es fa ni una sola prova. "Aquestes proves haurien d'estar fent-se en tots els hospitals", han asseverat i han reclamat més contractacions de tècnics superiors de laboratori (TSL) i més aparells per a realitzar la tècnica PCR. Ara mateix, han denunciat que hi ha "escassetat de material de reactius" i de materials com pipetes d'un sol ús.

També et pot interessar

stats