El tancament dels ports d’Itàlia i Malta deixa sense assistència desenes de pasteres al Mediterrani

L’ONG espanyola Salvament Marítim Humanitari rescata 47 migrants, però Malta no permet traslladar-los a bord.

El tancament dels ports d’Itàlia i Malta deixa sense assistència desenes de pasteres al Mediterrani
El tancament dels ports d’Itàlia i Malta deixa sense assistència desenes de pasteres al Mediterrani

El tancament dels ports de Malta i Itàlia deixa sense assistència desenes de pasteres, que naveguen aquests dies pel Mediterrani. En el millor dels casos, aquestes embarcacions aconsegueixen arribar de manera autònoma fins a Sicília, com és el cas d’aquesta matinada amb una pastera en què viatjaven 77 migrants o una altra amb un centenar de persones que va arribar ahir diumenge.

Aquest degoteig de pasteres ha portat 32 alcaldes sicilians a demanar, en una carta, al govern italià que els done una solució arran de l'arribada de migrants a les costes i la impossibilitat de posar-los en quarantena, en un moment en què, a més, també han d'atendre l'emergència del coronavirus.

Es dona la circumstància que a la Comunitat Valenciana, en concret a Benidorm, va arribar una pastera la setmana passada, la primera durant l’estat d’alarma.

El vaixell Aita Mari, operat per l'ONG espanyola Salvament Marítim Humanitari, es dirigia a Espanya després d'estar atracat al port sicilià de Siracusa quan va canviar de rumb per a buscar les pasteres en dificultats de què es tenia constància. A les poques hores en va trobar una amb 47 migrants, dels quals 6 estaven inconscients i hi havia una dona embarassada. Les autoritats malteses els han autoritzat a repartir-los jupetins salvavides, aigua i menjar. També se n'ha assegurat la flotabilitat, però no permet traslladar-los a bord.

Des d’aquesta ONG espanyola insisteixen que els migrants "necessiten assistència mèdica urgent", ja l’Aita Mari es troba sense tripulació de rescat i sanitària i només navega amb la dotació mínima de set marins, que s’ocupen de tot.

En una situació angoixosa es troba també el vaixell Alan Kurdi, de l'ONG alemanya Sea Eye. Després de huit dies amb 149 persones a bord, continua esperant el permís per a atracar en algun port, ja que Itàlia li ha negat el permís.

També et pot interessar

stats