El Suprem declara nul el cessament d'interins contractats de forma abusiva

La sentència obliga l'Administració a mantindre'ls en els seus llocs i a pagar les retribucions no abonades fins que es complisca la normativa.

Façana del Tribunal Suprem
Façana del Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem ha declarat nul aquest dijous el cessament del personal interí perquè considera que l'administració "abusa" d'aquests contractes de duració determinada. Per això, l'obliga a mantindre aquests treballadors i treballadores en els seus llocs i a pagar les retribucions no abonades fins que es complisca la normativa.

En dues sentències, el tribunal reconeix el dret de les persones afectades per aquests nomenaments temporals a indemnitzacions, que dependran de les particularitats de cada cas, sempre que ho sol·liciten i acrediten el perjudici. Fonts jurídiques apunten que hi podria haver milers de persones en aquesta situació. Tot i això, el Suprem descarta convertir els interins de forma automàtica en contractes indefinits no fixos.

En la pràctica, la nul·litat comporta que els treballadors continuen en els seus llocs de treball amb els corresponents drets laborals i econòmics des del moment del cessament considerat "il·legal" pel tribunal.

El sindicat CSIF no ha tardat a pronunciar-se sobre aquesta resolució judicial, i considera l'alt tribunal constata "l'abús" que fa l'administració de la contractació interina i la situació de "desprotecció i inestabilitat" de l'ocupació pública.

També et pot interessar

stats