El Suprem confirma la condemna de cinquanta anys de presó per al pare que va matar els fills a Godella

També ha decretat l'internament psiquiàtric de la mare, coautora dels crims, que va ser absolta per l'eximent d'anomalia psíquica per malaltia mental

Els acusats, Gabriel Carvajal i Maria Gombau
Els progenitors dels menors assassinats, Gabriel Carvajal i Maria Gombau / À Punt NTC

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de cinquanta anys de presó —amb un màxim de compliment de 40— imposada a un pare per l'assassinat dels dos fills, de tres anys i sis mesos, el 13 de març de 2019 a Godella (Horta Nord). També ha confirmat l'internament psiquiàtric de la mare, coautora dels crims, que va ser absolta per l'eximent d'anomalia psíquica per malaltia mental. Ambdós foren declarats culpables pel jurat popular i la secció tercera de l'Audiència Provincial de València va dictar la sentència que ha confirmat aquest divendres el Tribunal Suprem.

La Sala penal de l'alt tribunal ha rebutjat tots els motius esgrimits per la defensa dels progenitors contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, que va confirmar al seu torn la dictada per l'Audiència Provincial de València. La resolució va considerar provat que tots dos van assassinar el 13 de març de 2019 els fills després de propinar-los multitud de colps a la parcel·la de la casa de camp de Godella on residien, i relatava que estaven convençuts de l'existència d'una secta que els perseguia, assetjava i abusava sexualment dels xiquets.

Per això, van decidir que l'única manera de protegir els menors era sotmetre'ls a un "bany purificador", "posar fi a les seues vides i enviar-los al més enllà perquè posteriorment pogueren reviure".

També et pot interessar

stats