El jutge del crim de Godella condemna el pare a 50 anys de presó

L'Audiència de València deriva la mare a un centre psiquiàtric en considerar-la inimputable

Els acusats, Gabriel Carvajal i Maria Gombau
Els pares , Gabriel Carvajal i Maria Gombau / À Punt NTC

La secció tercera de l'Audiència Provincial de València, que instrueix el crim de Godella, ha condemnat el pare dels xiquets, Gabriel Carvajal, a 50 anys de presó –des quals complirà un màxim 40– per dos assassinats amb l'agreujant de parentesc, i considera la mare, Maria Gombau, inimputable per l'esquizofrènia paranoide que pateix. L'Audiència ordena l'internament de Gombau en un centre psiquiàtric "adequat per al tractament de la seua patologia" per un màxim de 40 anys.

El president del tribunal ha decretat l'alliberament de la dona, que es trobava en presó preventiva a la presó de Picassent, i l'ha derivada a la unitat de psiquiatria de l'Hospital La Fe de València, perquè s'examine la seua condició clínica i es valore el possible ingrés en un centre.

La resolució també condemna els progenitors a indemnitzar, de manera conjunta, amb 600.000 euros (300.000 a cada part) als avis paterns i materns.

Un crim inspirat en creences místiques

De conformitat amb el veredicte del jurat, l'Audiència de València ha declarat provat que el 13 de març de 2019 els pares van assassinar els fills a colps en la parcel·la de la casa de camp de Godella on residien.

Els acusats estaven convençuts de l'existència d'una secta que els perseguia, assetjava i abusava sexualment del xiquet, fins al punt que s'alternaven per a realitzar vigílies nocturnes per a evitar ser atacats i que els fills foren segrestats, segons precisa la resolució judicial.

Impulsats per eixes creences i idees, l'home va persuadir la dona que l'única manera de protegir els menors era sotmetre'ls a un "bany purificador", "acabar amb les seues vides i enviar-los al més enllà perquè posteriorment pogueren reviure".

D'aquesta manera –prossegueix la sentència–, la nit dels fets, entre les 22 i les 4 hores, "actuant de comú acord", van agafar els fills, els van banyar en la piscina de la casa i els van matar a colps.

L'Audiència assenyala, tal com va declarar provat el jurat, que en el moment de cometre els crims la mare dels menors va patir un brot agut d'esquizofrènia de tipus paranoide "que anul·lava completament les bases psicobiològiques de la seua imputabilitat (intel·ligència i voluntat)".

També et pot interessar

stats