El jurat popular declara culpables d'assassinat els pares dels xiquets de Godella

Considera que els dos progenitors van participar en els homicidis

Els moments previs a la lectura del veredicte a la Ciutat de la Justícia de València
Els moments previs a la lectura del veredicte a la Ciutat de la Justícia de València / À Punt NTC

El jurat popular ha emés un veredicte de culpabilitat contra Maria Gombau i Gabriel Carvajal per la mort dels dos fills de cinc mesos i tres anys a la casa de Godella on residien el 14 de març del 2019.

 

El jurat ha considerat provat, per majoria de set vots a dos, que Gabriel va donar mort als seus fills sense possibilitat de defensa i, per unanimitat, que també ho va fer la mare. No obstant això, considera que Gombau ho va fer amb les facultats mentals alterades per un brot agut d'esquizofrènia paranoide i, per tant, és inimputable. 

El jurat justifica la seua decisió en proves documentals, les declaracions dels acusats, proves pericials i testificals sentides durant la vista. També ha rebutjat la possibilitat que Carvajal o Gombau obtinguen algun benefici com l'indult.

La sentència s'emetrà d’ací a unes setmanes i es coneixeran les penes que hauran de complir, però la Fiscalia demana 50 anys de presó per a ell (25 per cada assassinat), amb un màxim de 40 d'empresonament, i 25 anys d'internament en un centre psiquiàtric per a ella –inimputable penalment per la seua condició mèdica– per dos delictes d'assassinat amb la circumstància agreujant de parentiu. El ministeri públic sol·licita, a més, el pagament d'una indemnització per als avis paterns i materns de 300.000 euros pels danys morals ocasionats.

La defensa paterna recorrerà contra la sentència 

Després de conéixer el veredicte, les defenses de les dues parts han parlat amb el mitjans. L’advocat de Carvajal ha anunciat que recorrerà contra el veredicte, ja que, de les nou persones que formen el jurat, només set han estat d’acord amb la sentència. A més, considera evident que no s’ha valorat cap dels indicis presentats durant el judici. 

L’advocada de Gombau, Luisa Ramón, per la seua banda, ha enviat un missatge a la seua defensada per a assegurar-li que ha d’estar tranquil·la i no s’ha de preocupar de res perquè té molt de suport en el seu entorn, que l’ajudarà a curar-se.

La mare de Maria Gombau, Noemí Mensua, ha parlat per primera vegada per a denunciar que han maltractat la seua filla i que li han fet tant de mal a ella i la seua família que “no s’ho poden ni imaginar”. També ha demanat que tracten Gombau com una persona malalta, perquè és el que és.

També et pot interessar

stats