El TSJ confirma la condemna als pares que van matar els dos fills a Godella

Desestima els recursos de les defenses contra la resolució de l'Audiència, que considera provat que van assassinar els fills impulsats per "creences misticoreligioses”

Els moments previs a la lectura del veredicte el juny d'enguany a la Ciutat de la Justícia de València
Els moments previs a la lectura del veredicte el juny d'enguany a la Ciutat de la Justícia de València / À Punt NTC

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha confirmat la sentència als pares que van assassinar els dos fills, de 6 mesos i 3 anys, a Godella el 13 de març de 2019.

L'Audiència de València va condemnar el mes de juny el progenitor a cinquanta anys de presó i va absoldre a la mare, coautora dels dos crims, en apreciar l'eximent completa d'anomalia psíquica per una malaltia mental. Per la qual cosa li va imposar una mesura d'internament psiquiàtric.

El magistrat va declarar provat que els dos acusats van assassinar a colps als seus fills impulsats per les seues "creences misticoreligioses". Els dos estaven convençuts de l'existència d'una secta que els perseguia i abusava sexualment del xiquet, i van decidir que l'única manera de protegir els menors era sotmetre'ls a un "bany purificador" i posar fi a les seues vides perquè després pogueren reviure.

El TSJCV ha desestimat els recursos d'apel·lació interposats per les defenses de tots dos pares, després de concloure que no s'ha produït cap vulneració del dret a la presumpció d'innocència i a la tutela judicial efectiva.

També et pot interessar

stats