El Suprem avala rebaixar el sou als funcionaris poc productius

El magistrat Joaquim Bosch considera que el complement de productivitat és opcional i no constitueix un dret adquirit.

Façana del Tribunal Suprem, en una imatge d’arxiu
Façana del Tribunal Suprem, en una imatge d’arxiu / Europa Press

L’administració pública podrà rebaixar el sou als funcionaris poc productius, segons dictamina una sentència del Tribunal Suprem sobre la denúncia d’una funcionària que havia reclamat que li tornaren el suplement de productivitat. La seua cap li havia llevat 414,35 euros “per no atendre les telefonades, no seguir les instruccions i realitzar un menor volum de treball”.

“La productivitat assignada va tindre un sever descompte, ja que dels 1.313,32 euros corresponents al seu nivell administratiu únicament se li'n van assignar 737,55. Aquesta quantitat es va obtindre del descompte dels 15 dies de baixa haguts en el semestre, més un descompte addicional de 414,35 euros en concepte de penalització”, apunta la sentència sobre el requeriment realitzat el segon semestre de 2016. El Tribunal de Comptes, l’organisme per al qual treballa la funcionària, va publicar el maig de 2017 el nou repartiment de la productivitat i en aquesta ocasió contenia un increment de 200 euros. “Després dels canvis haguts en la unitat on la recurrent exerceix les seues funcions, el rendiment ha millorat”, figura en la sentència, a més de destacar que el canvi es fonamentava en el cessament de la subdirectora, qui supervisava els seus treballs.

L’empleada pública recuperava part d’aquest plus, però va reclamar a l’administració els 214,35 restants i, davant els fets, el Suprem ha decidit estimar parcialment la demanda interposada per la funcionària, i obliga el Tribunal de Comptes a admetre el recurs d’alçada –per tal que revise l’acte dictat– però, alhora, desestima l’abonament del suplement.

En eixe sentit, el magistrat i portaveu territorial de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia, Joaquim Bosch, assegura que el fet d'incorporar el complement de productivitat als salaris és opcional i que, per tant, i segons la llei, no constitueix un dret adquirit. El magistrat veu raonable la sentència del Tribunal Suprem perquè el complement s'estableix en funció d'uns paràmetres concrets d'objectius avaluables.

Valerio veu raonable la sentència

La ministra de Treball en funcions, Magdalena Valerio, considera correcte que el suplement de productivitat dels funcionaris estiga subjecte al seu rendiment real. Per eixe motiu, accepta que si un funcionari no ha rendit com toca "és raonable que se li reduïsca".

Valerio creu que és lògic que els superiors jeràrquics que tenen la responsabilitat de decidir sobre el plus de productivitat, determinen aquesta retribució de manera justa amb el seu personal.

També et pot interessar

stats