El suposat fill valencià de Julio Iglesias recorre el cas al Tribunal d'Estrasburg

L'advocat de Javier Sánchez Santos defensa "la veritat genètica sobre la cosa jutjada", atés que el suposat fill del cantant disposa d'un informe genètic que estableix el vincle familiar

El demandant Javier Sánchez Santos amb el seu advocat, davant la Ciutat de la Justícia de València, una imatge d'arxiu / Biel Aliño (Efe)
Javier Sánchez Santos amb el seu advocat, a la Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d'arxiu / Biel Aliño (Efe)

L'advocat Fernando Osuna, que representa el suposat fill valencià del cantant Julio Iglesias, Javier Sánchez Santos, presenta aquest dilluns un recurs en defensa d'aquesta causa de filiació davant el Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg (França).

Segons ha informat el despatx d'Osuna, aquest recurs es presenta amb la intenció de defensar "la veritat genètica sobre la cosa jutjada", atés que el suposat fill del cantant disposa d'un informe genètic que estableix el vincle familiar.

Un detectiu privat va aconseguir aquesta prova als Estats Units, quan va recollir un objecte abandonat per Julio José Iglesias Preysler, i determina que entre tots dos hi ha un vincle genètic del 99%.

Osuna confia que el Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg "no es contradirà de les seues pròpies sentències". L'advocat enumera fins a onze pronunciaments similars en els quals, segons assegura, "preval la veritat genètica, és a dir, la realitat científica sobre la cosa jutjada o la prohibició de reobrir un judici per qüestions processals".

La violació denunciada de l'article 8 del Conveni de Drets Humans consisteix en la vulneració del dret del demandant a iniciar un nou procés per a declarar la seua filiació paterna biològica.

La causa judicial que va iniciar el 2019 en els tribunals valencians va concloure el mes de març passat el seu recorregut possible per la justícia espanyola. El Tribunal Constitucional va rebutjar el recurs plantejat per aquest suposat fill de Julio Iglesias perquè es reconeguera la paternitat del cantant, per considerar que es tracta de "cosa ja jutjada".

El 2020, la secció desena de l'Audiència Provincial de València va revocar la sentència per la qual el jutjat de primera instància número 13 de València va estimar un any abans la demanda de paternitat presentada per Javier Sánchez Santos, de 44 anys, contra el cantant en apreciar "cosa jutjada". La sentència no va entrar a analitzar el fons de l'assumpte, atés que el suposat fill i la seua mare ja havien promogut altres accions judicials anteriorment.

Posteriorment, tant el Tribunal Suprem, el 2021, com després el Constitucional han desestimat els recursos de la defensa de Javier Sánchez Santos per considerar que es tracta de "cosa jutjada".

També et pot interessar