Sueca i Cullera rebutgen amb una concentració el parricidi investigat com a violència vicària

El Consell ha convocat demà tres minuts de silenci a les portes del Palau de la Generalitat per a mostrar "la unió dels valencians contra el terrorisme masclista"

Sueca i Cullera han acollit concentracions contra la violència vicària / À Punt NTC

Sueca ha acollit aquesta vesprada una concentració davant de l’Ajuntament per expressar el rebuig a l’assassinat d’un xiquet d’onze anys a mans del pare, que ha succeït aquest diumenge i que s'investiga com un cas de violència de gènere per considerar-se violència vicària. L’alcalde, Dimas Vázquez, ha llegit un manifest, acompanyat del conseller d’Hisenda, Vicent Soler, en representació de la Generalitat, el diputat al Congrés Joan Baldoví i l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, entre altres.

“Tota la ciutat està commocionada per l’assassinat de Jordi”, ha afirmat Vázquez. “Li han llevat la vida de la manera més covarda i cruel que pot utilitzar un ésser humà, qualificatiu que no es mereix son pare. Amb la violència vicària ha volgut fer-li el pitjor mal que se li pot fer a una mare”, ha condemnat.

Al mateix temps, el veïnat de Cullera, municipi de la mare del xiquet assassinat, també s’ha concentrat a les portes de l’Ajuntament per a condemnar els fets. L'alcalde, Jordi Mayor, ha afirmat que el consistori no deixarà que la mort del xiquet “siga una estadística més, sinó l'escut amb què combatrem qualsevol que s’atrevisca a negar este horror”.

Gloria Calero, la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, ha qualificat el dia com "una tragèdia que ha marcat el poble per a sempre" i ha afirmat que "aquesta és la violència més cruel que se li pot fer a una dona". "L'assassí sabia el que feia", ha assegurat, abans de condemnar els discursos que neguen l'existència de la violència de gènere. "Estem ací per donar veu a qui ja no la té perquè ha estat assassinat, i també per donar veu a sa mare, a qui han mort en vida" ha conclòs.

El Consell ha convocat demà tres minuts de silenci a les portes del Palau de la Generalitat per a mostrar "la unió dels valencians contra el terrorisme masclista", "condemnar l'assassinat de la criatura" i "mostrar suport i fer costat a la víctima", la mare. A més, s’han declarat tres dies de dol oficial a partir de dimarts.

També et pot interessar

stats