Stop Accidents: "La xifra de víctimes de trànsit del 2020, a pesar de les restriccions severes, és molt elevada"

Tan sols el mes de juny d'enguany, 117 persones han perdut la vida en les carreteres valencianes, el que els mateixos registres que abans de la pandèmia

Ana Novella, d'Stop Accidents, a Les notícies del matí
Ana Novella, de Stop Accidents, durant l'entrevista en 'Les notícies del matí' / À Punt

La presidenta de l'associació Stop Accidents, Ana Novella, ha afirmat que "la sinistralitat que s'ha viscut no és comparable a la poca o nul·la mobilitat que hem tingut des que va començar la pandèmia". Tal com explica la presidenta d'aquesta entitat durant una entrevista en Les notícies del matí, "la xifra de víctimes que hi han hagut el 2020 en comparació amb les restriccions més severes que hem viscut és molt elevada".

Novella feia aquestes declaracions coincidint amb el dia que comença l'operació eixida de la temporada estival, durant la qual es preveuen 4.440.000 moviments en tot l'estat espanyol i 2.370.000 a la Comunitat Valenciana. Per a conscienciar la població de la importància de seguir les normes vials per a previndre accidents, la presidenta de l'associació Stop Accidents ha presentat en Les notícies del matí la nova edició de la campanya "Ves, torna i viu".

Es tracta d'una iniciativa en què les persones que paren a repostar en determinades gasolineres rebran per part de Stop Accidents un marca pàgines amb consells i recomanacions per a una conducció segura en el seu desplaçament vacacional.

Una campanya molt necessària, segons Novella, ja que el 2021, tan sols en aquest mes de juny han mort a les carreteres 117 persones, un nombre al qual no s'arribava des d'abans de la pandèmia.

"La gent ara mateix té ganes d'eixir, però ho està fent de manera descontrolada i això pot costar moltes vides", apunta Novella, que també incideix que els accidents de trànsit són una altra classe de pandèmia que cada any es cobra la vida d'1,3 milions de persones.

El mòbil: el factor de risc més gran a les carreteres

L'ànsia de viatjar després dels mesos de confinament ha provocat relaxacions a l'hora de conduir, però també hi ha altres factors que posen en perill la conducció a les vies. El principal són les distraccions amb el telèfon mòbil, el qual ja s'ha convertit en la primera amenaça en el trànsit rodat, sobrepassant els nivells de conduir sota els efectes de l'alcohol i superar el nivell màxim de velocitat permés.

Les condicions de les carreteres també comporten un risc elevat si no estan en bon estat, així com el mal ús o l'adequació insuficient del material de seguretat, com portar un casc per a la moto que no siga integral.

També et pot interessar

stats