Sofía i Mateo: els noms propis preferits per la població de València

Descobreix quins són els noms més posats a les xiquetes i xiquets nascuts el 2023

Noms propis preferits el 2023 a la ciutat de València
Noms propis preferits el 2023 a la ciutat de València / Marta Galindo (À Punt NTC)

Quins noms propis són els preferits pels habitants de la ciutat de València? L'Ajuntament ha desvetlat este diumenge les opcions predilectes de la població de la ciutat per a les xiquetes i els xiquets nascuts durant el 2023.

Si parlem d'elles, la llista està encapçalada per Sofía, Olívia, Lucía, Emma i Martina, mentre que en ells Mateo continua dominant el rànquing, seguit de Marc, Martín, Leo i Pablo. En comparar les dades, arreplegades per l'Oficina d'Estadística de l'Ajuntament, amb les publicades l'any anterior, destaca, per exemple, que el nom de Lucía passa de la primera a la tercera posició, Mateo es manté com a primera elecció per als xiquets, i el nom de Marc continua escalant posicions i se situa en segon lloc.

Segons esta relació de noms, Sofia, que l'any anterior era la segona opció, el 2023 és el nom més freqüent de les xiquetes de la ciutat que a 1 de gener d'enguany encara no havien complit un any. Així es diuen 71 de les 2.735 xiquetes nascudes el 2023, la qual cosa suposa vora un 7,5% més de naixements que el 2022. D'altra banda, la majoria dels xiquets del mateix any respon al nom de Mateo, són 71 de 2.834, i també vora un 3,4% més de naixements que l'any anterior.

De les xiquetes, 58 es diuen Olívia; 56 s'anomenen Lucía, 45 Emma i 44 Martina, seguides de Vega, Júlia i Valeria. En este sentit, Maria baixa del lloc 6 al 26, Aitana de la tercera a la tretzena posició i Valeria baixa de la quarta a l'octava posició. Emma, en canvi, puja una posició. Pel que fa als xiquets, 63 porten el nom de Marc, 58 Martín, 49 Leo i 42 Pablo, seguits per Álvaro, Alejandro i Lucas. D'esta manera, Leo i Martín es mantenen entre les primeres opcions un any més.

Entre les curiositats, destaca la pervivència de noms que només són masculins o femenins. És el cas de Teresa, Greta, Ferran o Pedro. Estes dades, segons consten en el padró municipal d'habitants de València, parlen dels gustos i predileccions de les famílies valencianes i formaran part de la informació del pròxim Anuari Estadístic de l'Ajuntament, que apareixerà publicat en la pàgina web municipal.

També et pot interessar

stats