Sis mesos de presó per a un cardiòleg del Clínic que va intentar gravar una metge a la dutxa

El facultatiu va instal·lar un telèfon darrere de la reixeta d'un lavabo d’ús comú

Imatge d'arxiu d'un sanitari
Imatge d'arxiu d'un sanitari / Agències

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la condemna de sis mesos de presó a un metge de l'Hospital Clínic de València que va col·locar un telèfon en la reixeta d'un lavabo amb la intenció de gravar a una metge resident mentre es dutxava, una acció que el condemnat va titllar de “criaturada”.

Els fets van ocórrer durant una guàrdia a l'Hospital Clínic Universitari de València quan el cardiòleg va preguntar a una metge resident si anava a dutxar-se en el bany d'ús comú. La jove li va dir que sí i ell li va demanar que abans el deixara entrar. Una vegada dins, va instal·lar un telèfon darrere de la reixeta que tancava un buit de ventilació amb la finalitat de captar imatges de qui l'usara després i va tapar les parts més brillants del mòbil amb tinta negra, amb uns trossos de paper o cartó del mateix color.

Quan va eixir del lavabo, on va estar uns quinze minuts, li va dir a la metge resident que ja podia entrar, però com que aquesta recelava d’allò que havia passat, per l'actitud del condemnat i per comentaris anteriors, va examinar l'interior i va descobrir que la reixeta estava oberta i que darrere estava el telèfon que havia ocultat.

Després del descobriment, davant de la cap de guàrdia i del personal de seguretat, el condemnat va reconéixer que l'aparell era seu i va voler llevar-li importància, si bé li va demanar a la jove que no el denunciara.

Ara, la Sala ha desestimat el recurs del condemnat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, que va confirmar la dictada per l'Audiència de València per un delicte contra la intimitat en grau de temptativa. El Suprem té clar que el condemnat "va ordir un pla amb la finalitat de lesionar la intimitat" de la metge resident i afig que "la lògica dels fets condueix, sense cap dificultat, a la conclusió aconseguida: que el recurrent pretenia captar imatges de la jove mentre es dutxava".

També et pot interessar

stats