Els sindicats discrepen amb la proposta d'Educació per a organitzar el pròxim curs
Les escoles asseguren que és impossible complir les mesures de seguretat que planteja la Conselleria.
Els sindicats de la taula sectorial d'Educació discrepen amb la proposta que ha fet la Conselleria per a adaptar el curs 2020-2021 al coronavirus. Mentre CCOO PV avança que hi dona suport, ANPE rebutja l'acord perquè “posposa promeses incomplides a un futur incert” i l'Stepv diu que l'estudiarà per les “inquietuds” del cos docent.
Aquest dijous la Conselleria encapçalada per Vicent Marzà va presentar el programa definitiu d'organització del pròxim any educatiu perquè se signe el dilluns que ve, el mateix dia que els centres d'educació infantil i primària han de presentar les planificacions del curs 2020-2021.
CCOO ha traslladat la voluntat d'arribar a un acord després que el 74% dels afiliats hi haja votat a favor. Però també han demanat a Educació que la negociació de les instruccions d'inici de curs en tots els ensenyaments avance “el màxim possible”, per a resoldre la “confusió” que generen les indicacions per a combatre la pandèmia i la seua interferència amb les normes habituals.
Des d'ANPE rebutgen l'acord perquè entenen que “nega la negociació” i “no ofereix les garanties de dotació dels recursos i personal necessaris”, a més d'estar “condicionat a la futura disponibilitat pressupostària”. El sindicat critica que Educació no ha inclòs “cap proposta” relativa a l'organització i desenvolupament del curs, ni les ha negociades en la taula sectorial”, per això asseguren que no signaran l'acord.
L'Stepv analitzarà l'oferta en el Consell Nacional d'aquest dissabte. Fins aleshores, sosté que la proposta inicial d'Educació era “inviable” en la situació actual i ressalta que l'acord inclou la creació d'una comissió de seguiment i reunions periòdiques per a analitzar la dotació extraordinària i l'increment de professorat.
Les escoles planifiquen el curs vinent
Enmig d'aquest desacord entre els sindicats i la Conselleria, dilluns vinent també acaba el termini perquè els centres d'educació infantil i primària valencians lliuren a Educació les planificacions que estan preparant per al curs vinent.
El curs que ve s'ha de respectar la distància interpersonal, s'establiran els anomenats “grups bambolla” o estables de 20 alumnes en infantil i fins a quart de primària, i els menjadors es traslladaran a les aules. Mesures per a fer els espais més segurs, però que en la pràctica són inviables a causa, majoritàriament, de la manca d'espai físic, segons ha assegurat a Les notícies del matí Carlos Tortosa, membre de l'AMPA del Col·legi Cervantes de València.