Els sindicats denuncien l'augment dels acomiadaments per baixes per malaltia

La situació afecta, sobretot, dones que treballen de teleoperadores.

VÍDEO | Els sindicats denuncien l\'augment dels acomiadaments per baixes per malaltia

La reforma laboral del 2012 permet a les empreses despatxar qui acumule un 20% de dies laborables de baixa en dos mesos, o del 5% en un any. I fer-ho com a acomiadament objectiu, que s'indemnitza amb 20 dies per any treballat, en lloc dels 33 d'un despatxament improcedent.

Els sindicats asseguren que, amb aquesta possibilitat, s'han multiplicat els acomiadaments per acumulació de baixes de malaltia, encara que siguen justificades.

A més, aquest fenomen es veu afectat pel biaix de gènere, ja que la major part de les persones afectades són dones, sobretot les que es dediquen al sector dels centres d'atenció telefònica i les teleoperadores.

Segons els sindicats, amb les facilitats que atorga la legislació actual, en compte de vigilar les condicions del lloc de treball i fer una labor preventiva per a evitar aquestes baixes, encara que siguen justificades les empreses opten pel més fàcil, que hui en dia és l'acomiadament.

Per això critiquen que la sentència del Tribunal Constitucional que avala aquesta reforma dona prioritat a l'enriquiment de l'empresa sobre la salut de les persones. Reclamen al pròxim govern d'Espanya que la derogue, ja que el fet que aquests acomiadaments siguen legals no significa que siguen justos.

També et pot interessar

stats