Sindicats i col·lectius mèdics denuncien la manca de metges SAMU a la Comunitat Valenciana

La situació és especialment preocupant a l'estiu, on les emergències per accidents de trànsit o ofegaments són més freqüents

La manca de metges SAMU afecta l'assistència sanitària / À Punt NTC

Les ambulàncies del SAMU (Servei d'Atenció Mèdica d'Urgència) es troben davant d'una mancança de personal mèdic que afecta l'atenció de les emergències. CCOO i el Sindicat Mèdic denuncien la situació de les comarques del sud i parlen d'un estiu amb una manca alarmant de personal mèdic, on les infermeres assumeixen l'assistència a malalts de gravetat extrema. Precisament és a l'estiu quan augmenta el nombre d'ofegaments, infarts i accidents de trànsit, totes aquestes situacions en les quals comptar amb un metge qualificat és de vital importància.

No obstant això, la problemàtica s'estén més enllà d'Alacant i afecta tota la Comunitat Valenciana. Per a CCOO, açò suposa la pèrdua d'eficàcia i la baixada de la qualitat sanitària, però la Conselleria de Sanitat afirma que continuen buscant facultatius a pesar que la borsa de treball d'institucions sanitàries està exhaurida.

També et pot interessar

stats